baneke nieuwe pastoor heilig kruis en heilige lebuinusparochie

Per 1 oktober 2015 heeft pastoor Skiba de Heilige Lebuinusparochie verlaten. Op dat moment was er geen priester beschikbaar om hem op te volgen. Vicaris Cornelissen is sindsdien de waarnemend pastoor. In de parochie Heilig Kruis in Raalte gaat pastoor Verweij in oktober aanstaande met emeritaat.

Aartsbisschop, kardinaal Eijk, heeft de priesters Baneke en Nijland benoemd voor zowel het pastoraal team van de H. Lebuinusparochie (gemeente Deventer en Olst-Wijhe) als ook voor het pastoraal team van de parochie Heilig Kruis in de gemeente Raalte en Haarle.

Samenvoeging
De opzet is dat de beide teams naar verloop van tijd tot een team worden samengevoegd. Op weg daarnaartoe gaan beide teams nauw samenwerken. Bestuurlijk blijven beide parochies, Heilige Lebuïnus en Heilig Kruis, zelfstandig.

Gé Nijland was hiervoor pastoor in de Pancratiusparochie in Tubbergen en omgeving en Joost Baneke heeft als parochievicaris afscheid genomen van de Maria en Marthaparochie in Soest, Baarn en omgeving.

Presentatieviering
De presentatieviering van pastor Baneke en pastor Nijland vindt plaats op vrijdag 7 oktober om 19.00 uur in de H. Nicolaaskerk in Schalkhaar (Timmermansweg 32). In deze viering wordt voor beide parochies J. Baneke als nieuwe pastoor geïnstalleerd en G. Nijland als parochievicaris gepresenteerd.

Het wordt een viering met medewerking van misdienaars/acolieten uit beide parochies, het gemengd koor st Cecilia van de Heilige Kruisverheffing Raalte en waarin Vicaris R. Cornelissen voor gaat met pastor Baneke en pastor Nijland.

Daarnaast zullen de leden van de pastorale teams uit beide parochies aanwezig zijn, zodat de gezichten, met het oog op de nauwe samenwerking, bekend worden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.