averlose kermis in aantocht waarin een klein buurtschap groot kan zijn

‘Knooi’n’
Vrijdag wordt de kermis officieel geopend door de voorzitster, Loes Groot Lipman. Vervolgens gaat de Averlose revue van start om 20.00 uur met als titel dit jaar ‘Knooi’n’. Een titel met een ogenschijnlijk negatieve ondertoon, ware het niet dat de schrijvers en spelers willen laten zien dat ‘knooi’n’ wel degelijk een positieve uitwerking kan hebben. Dit komt naar voren in de mooie en grappige sketches, liedjes en video’s die aan bod zullen komen. Na afloop van de revue kan er bijgepraat worden en sluit een DJ de eerste avond feestelijk af.

Averlose rommel- en antiekmarkt
De zaterdag wordt om 9.00 uur gestart met de traditionele Averlose rommel- en antiekmarkt. Dit is een groot onderdeel van de kermis wat al jaren vele bezoekers trekt. Bezoekers kunnen snuffelen in bijna 1100 meter aan rommel en antiek. Naast de markt zelf zijn er ook nevenactiviteiten voor de kinderen zoals schminken, een tokkelbaan en paardrijden. Daarnaast is er een dweilorkest dat voor gezelligheid zorgt.

’s Middags vinden de kinderspelen plaats. De oudste kids zullen buiten los kunnen gaan op het mega spellencircuit. De jongste kids mogen zich binnen in de tent vermaken. Nieuw dit jaar is dat de kids uit groep 1 t/m 3 een spellencircuit met thema gaan volgen en er een ‘dierenknuffelhoek’ aanwezig is.

Pubquiz
Om 15.00 zal een nieuw onderdeel van start gaan: de pubquiz! Een quiz in een kroeg, waarbij de feesttent dit keer als ‘pub’ dient. Teams van maximaal zes personen worden onderworpen aan de meest uiteenlopende vragen. Ook een muziek- en plaatjesronde zijn hiervan onderdeel.
De winnaars gaan naar huis met een mooie prijs en de eer.

Op zaterdagavond zal de tent vanaf 21.00 uur op zijn kop worden gezet door de band Vangrail! Twee jaar geleden waren zij ook op de kermis aanwezig en maakten ze er een waar feestje van.

‘Eins, zwei, drei…’
Op de laatste dag, zondag 19 september, zullen sommige mensen weer vroeg op de fiets zitten om een mooie route te volgen die is uitgezet voor de jaarlijkse fietstocht.
Aansluitend staat er voor zowel de fietsers als niet-fietsers een brunch klaar die tegen een kleine vergoeding bijgewoond kan worden. Zo kan er een goede bodem worden gelegd voor de rest van de dag.

’s Middags staat er ook een nieuw onderdeel op het programma: ‘Eins, zwei, drei..’ De zeskamp heeft plaatsgemaakt voor deze spectaculaire spellenshow waar dit keer een ‘driekamp’ centraal staat. Kleine groepen strijden hierbij in doldwaze spellen om de titel die hen eeuwige roem kan bezorgen.
Na afloop van de zeskamp is er in de tent een gezellig samenzijn. Het slotfeest wordt daaropvolgend om 17.00 uur ingestart door de Millennium Showband, die de kermis vorig jaar ook grandioos afsloot en dat dit jaar nog eens dunnetjes over zal doen.

Meer info is te vinden op staging2.kermisaverlo.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.