36 800 planschade voor bewoners zwolsestraat door nieuwbouw tijenraan

Het beoogde effect is dat de woningeigenaren een (gedeeltelijke) vergoeding ontvangen voor de te lijden schade als gevolg van de nieuwbouw van Tijenraan.

€9.400 voor eigenaar woning Zwolsestraat 84
Een bedrag van €9.400 wordt uitgekeerd aan de eigenaar van de woning aan de Zwolsestraat 84. Een onafhankelijk adviesbureau heeft geconcludeerd dat er sprake is van planschade. De ruimere bouwmogelijkheden aan de overzijde van de straat zijn een planologische verslechtering, ten opzichte van de oude situatie, vanuit het woongenot van de woning Zwolsestraat 84.

€17.400 plus aanvullende €10.000 voor eigenaar woning Zwolsestraat 82
Voor de woning aan Zwolsestraat 82 geldt hetzelfde als voor nummer 84. Hier is de impact van het nieuwe sportcomplex op de directe omgeving echter nog groter en daarom is de vergoeding hoger. Overigens krijgt deze bewoner nog €10.000 extra als gevolg van de (on)verkoopbaarheid van het huis. Deze woning staat al in de verkoop, maar deze is volgens het adviesbureau lastiger als er direct aan de overkant van de weg een bouwproject gaande is. 

Financiën

Van de in totaal €36.800 kan €29.800 ten laste worden gebracht van het budget planontwikkeling Tijenraan. De resterende €7.000 kan ten laste worden gebracht van het krediet Nieuw-Tijenraan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.