35 renault estafettes op camping de sallandhoeve in nieuw heeten

De heer Guy Grosset Grange krijgt in 1952 de opdracht om een klein vrachtwagentje te gaan ontwikkelen dat kon worden aangedreven met de motor van de 4CV en waarin een wijnvat overdwars tussen de achterwielen moest passen. Uiteindelijk kwam in 1959 de Renault Estafette op de markt. Het was de eerste Renault met voorwielaandrijving. Renault Estafette paste tussen de lichte Renault Juvaquatre en Renault Dauphinoise en de zwaardere Renault Voltigeur, Goelette en de Galion.

Ook in Nederland ontdekte men het gemak van dat kleine busje met haar kleine draaicirkel (door de ronde vormen wordt de Estafette door iedereen als vrouw aangesproken). De gemeente Deventer gebruikte in de jaren ‘70 het busje zelfs als bedrijfswagen voor de GEWB (Gemeentelijke Energie- en Water Bedrijven). Ook de wegenwacht heeft het busje nog even als lesauto in gebruik gehad.

Momenteel is de Estafette een zeer geliefd kampeerbusje voor velen die niet meer in een tentje willen kruipen maar ook geen grote camper willen. In 1980 rolde de laatste Estafette van de band en begonnen de liefhebbers van dit busje met hun strijd vóór het behoud ervan.

In 1992 werd er een vereniging opgericht met als naam “Vrienden van de Estafette”. Zij hebben als doel om de Estafette rijdend te houden. De vereniging heeft momenteel zo’n 160 leden uit alle streken van Nederland maar ook van buiten de landsgrenzen. Zij hebben dus allemaal zo’n schattig busje, bijna allemaal omgebouwd tot kampeerbusje. Een camper wordt het niet genoemd, dat suggereert iets heel groots!
Ook als foodtruck is het busje geliefd.

De vereniging organiseert één keer per jaar een kampeerweekend, ieder jaar in een andere provincie. Dit jaar is dat Overijssel en zullen er op vrijdag 16 september zo’n 35 Estafettes neerstrijken op Vakantiepark De Sallandshoeve in Nieuw Heeten. Op zaterdag zal er een toertocht worden gereden. Dit keer door het mooie Sallandse land waarbij natuurlijk de Sallandse Heuvelrug niet zal worden over geslagen.

Wil je wel eens een kijkje nemen in een Estafette of gewoon eens zien hoe dat is, 35 van die schattige busjes bij elkaar op een veld? Kom dan gerust een kijkje nemen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.