zoektocht naar heinos mooiste op boerendag tijdens pompdagen

Alle facetten van de sector worden gepresenteerd. Daarnaast is er de mogelijkheid om vanaf het weiland aan de Statenweg met een pendelbus de voormalige Proefboerderij ‘Aver Heino’ te bezoeken. Want zeg nou zelf, we zijn eigenlijk allemaal wel erg benieuwd hoe Henk Aa dit bedrijf na overname verder heeft ontwikkeld.

Tijdens de zoektocht naar ‘Heino’s Mooiste’, in het weiland aan de Statenweg, wordt er door middel van een koeienkeuring gekeken welke koe deze titel mag dragen. Door spreekstalmeester Erik Nijenhuis word je meegenomen in het verhaal, wat maakt dat een koe deze titel mag dragen. Want wat is nou eigenlijk een mooie koe?

Duurzaamheid is een belangrijk item binnen de sector en kent vele facetten. Eén van de pijlers binnen de melkveehouderij is een duurzame koe, een koe die in goede gezondheid een respectabele leeftijd kan bereiken en een daarbij behorende melkproductie. Rond de middag zal er dan ook een koe gehuldigd worden, die 100.000 liter melk heeft geproduceerd.

Ook is er aandacht voor de paardenhouderij. Femke Beljon, eigenaresse van een dressuurstal en zelf een zeer ervaren dressuurtrainster en -rijdster, laat je rond 11.00 uur met haar paard Uphill de fijne kneepjes van dit specifieke vak zien.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.