wiejes kabaret waarom waren ze er woensdagavond niet

Het Wiejes Kabaret heeft een vast recept. Een stuk of wat liedjes en een lange vertellende aanloop naar die liedjes toe. In die aanloop nemen ze alvast van alles en nog wat op de hak, zodat de kort en bondige vertaalslag er via de liedjes in gaat als koek.

Het AZC was topattractie dit jaar. “Het AZC dat niet doorgaat”, aldus Anton Kleine Schaars van het Kabaret. “Nee, nee, dat vóórlopig niet doorgaat”, vulde maat Gerrit Hulleman aan. En alleen daarmee al had het duo (dat tijdens de liedjes een trio was vanwege een meegenomen bassist).

De lijn in het verhaal: De Zegge3 heeft nu een financieringsprobleem want het AZC moest de uitbreiding van het industrieterrein glad strijken. Die Pronk van de Flierfluiter, die heet altijd veel te veel tenten op zijn kleinschalige camping in de Raarhoek staan. Als die nu eens met zijn hele camping naar De Zegge gaat? En dan kunnen vluchtelingengezinnen mooi naar De Flierefluiter. Mocht het daar dan toch wer uit de hand lopen, dan is de buurman van Het Natuurlijk Huus vast wel bereid een paar gezinnen op te vangen. Want daar willen ze ook een camping beginnen. Wie aan de Hogebroeksweg wil er eigenlijk géén camping beginnen.

Zeg nou eerlijk, dat klinkt als een klok.

Maar Jacques van Loevezijn is de wethouder van Toerisme. Die zou dat kunnen regelen. Maar Van Loevezijn, die neemt dat toerisme zo sersieus, die zie je nooit, die is vermoedelijk altijd op vakantie.

Overigens, als ze bij De Zegge nog willen uitbreiden, moet er wel een archeologisch onderzoek komen. Ze willen koste wat kost kijken of er nog historische waarde in de grond zit. Amateurarcheoloog Bert Terlouw wil wel helpen graven. Eén vondst hebben ze al gedaan. Een stortgat. Bij Ben Haarman, een nazaat van Ben Hur, Hur werd later Haar. En toen het een mannetje bleek, hebben ze er Haarman van gemaakt.

Het Wiejes Kabaret zou niet meer van deze tijd zijn, werd besloten door de programmacommissie van de cabaretavond van Stöppelhaene. Nou, dan waren er honderden mensen zaterdagmiddag voor restaurant Laurels ook niet helemaal van deze tijd. Want lol dat ze hadden met elkaar! En wat hadden ze de politieke insteek van de cabaretavond gemist. Onder hen die het op de hak nemen gemist hadden, bevonden zich zelfs wethouder Wout Wagenmans en pastoor Jan Verweij.

Later krijgen we de liedjes van het Wiejes Kabaret nog toegezonden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.