verbranden van snoeihout in gemeente raalte alleen nog met pasen

De gemeenteraad heeft het college gevraagd uit te zoeken of het bij voorkeur met een algemene ontheffing, juridisch mogelijk is om stoken van snoeihout in de maanden maart en november mogelijk te maken. Dit blijkt volgens de gemeente na meervoudige en externe juridische toetsing niet mogelijk te zijn.

Stoken is verboden
Stoken is bij wet verboden en er mag wettelijk alleen incidenteel, individueel en kortdurend een ontheffing worden geboden. De aanvrager van de ontheffing moet aantonen dat het belang van het verbranden van snoeihout in de openlucht zwaarder weegt dan het milieubelang. Gezien het eigen duurzaamheidbeleid en de alternatieven die er zijn voor het zich ontdoen van snoeihout, kan het college stoken, buiten Pasen om, niet toestaan.

Andere mogelijkheden om van snoeihout af te komen
Volgens de gemeente zijn er andere (betere) mogelijkheden om van het snoeihout af te komen. Voorbeelden zijn: ter plekke versnipperen, op rillen leggen, (inpandig) verbranden waarbij (hernieuwbare) energie wordt opgewekt, zoals in houtkachels en het snoeihout zes keer per jaar gratis naar meerdere locaties van de ROVA brengen.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.