uit het boetelerveld de roep van de koekoek

“Op weg naar vogeltelpost loop ik met een boog om de brandrode runderen. Deze mooie en rustige beesten liggen te herkauwen op het pad. Op hetzelfde pad liggen twee geruide veren van een kerkuil. Kerkuilen moeten perfect kunnen vliegen om voldoende prooien te kunnen vangen en naar het nest te brengen. De rui hebben ze daarom uitgesteld tot na de jongen periode.

Verderop in het zonnetje zit een buizerd die, wanneer ie mij in de gaten heeft, direct in de alarmfase gaat. Hierdoor dreigt er weer gevaar voor de aanwezige gaaien. Ook deze bontgekleurde vogels gaan luidruchtig op de wieken. En waarschijnlijk hierdoor komt ineens een juveniele koekoek uit de houtsingel over de heide aanvliegen. Ik laat alles vallen en heb de camera in de aanslag. De koekoek gaat in het solitaire boompje zitten. Heel eventjes krijg ik een glimp van deze vreemde kostganger. Het schrikeffect is compleet want snel moet ik gaan want de dazen vallen mij aan… “

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.