twee kampioenstitels voor ponyclub heeten op het nk

Van Jacqueline Kolkman: 

Het viertal kleine pony’s bestaande uit Lara Hekking met Planteels Mona, Mirte Kogelman met Golden Spirit, Finet van Kooten met Silver, Fleur Kogelman met Fjury en commandant Mari-Lisa Kooijman behaalde een eerste plaats in de klasse L-categorie ABC. Met een keurige score van 66,75% stond dit viertal bovenaan in een veld van 10 viertallen uit het hele land.

Naast het verenigingssucces behaalde ook Benthe Meijerink met de goedgekeurde ponyhengst Comm’s Forest Dille de kampioenstitel in de klasse M1-dressuur categorie AB. Nadat Benthe afgelopen indoorseizoen al de Nederlandse titel behaalde in de klasse L2, herhaalde ze dit nu met de titel in de klasse M1.

Zaterdagavond werden de kampioenen opgewacht op het Dorpsplein in Heeten waar zij werden onthaald door de supporters. De meiden maakten een rondrit door het dorp in een open koets en gingen aansluitend door naar de manege voor een huldiging.

Op de Hippiade kwam tevens een team van de Ponyclub Heeten aan de start in het verenigingskampioenschap, waarbij 4 combinaties een dressuurproef rijden en 4 combinaties een springparcours afleggen. In de dressuur zetten Mirte Kogelman, Machteld Bronkhorst, Maud Lokate en Odile Kolkman hun beste beentje voor. En als springers werden Lara Hekking, Lisa van Duuren, Lorena Spijkerman en Iris Nijboer ingezet. Helaas werd het hoge niveau van de Regiokampioenschappen net niet geëvenaard, maar hier werd toch nog een keurige 9e plaats, in een veld van 24 deelnemende clubs, behaald.

Als kers op de taart wist Ponyclub Heeten ook nog de spandoekwedstrijd van de Hippiade 2016 te winnen.

Bij de foto’s
rondrit”: vlnr Mirte Kogelman, Lara Hekking, Finet van Kooten, Benthe Meijerink, Fleur Kogelman o.l.v. Mari-Lisa Kooijman.

groep staand”: vlnr Benthe Meijerink, Finet van Kooten, Mirte Kogelman, Fleur Kogelman, Lara Hekking, Mari-Lisa Kooijman.

“viertal Ponyclub heeten_1 en 2”: vlnr Lara Hekking, commandant Mari-Lisa Kooijman, Mirte Kogelman, Finet van Kooten, Fleur Kogelman.

Foto’s gemaakt door: BeCaShots

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.