tijdens spits blijft bus tussen lemelerveld en dalfsen rijden

Dit was een belangrijke boodschap voor een groepje studenten uit Lemelerveld, die uitgenodigd waren voor een gesprek met de wethouder. Het begon met een e-mail van student Stef Tielbeke, waarin hij zijn zorgen uitte over de toekomst van het openbaar vervoer van en naar Lemelerveld.

Op drukke momenten van de dag is het volgens de gemeente Dalfsen wel zinvol en haalbaar om een bus te laten rijden. Voor Lemelerveld betekent dit dat de bus naar Dalfsen in de spitsuren blijft rijden. Het traject naar Raalte staat wel ter discussie. Met de huidige gebruikers van het openbaar vervoer zoekt de provincie naar andere reismogelijkheden voor mensen die geen auto hebben of waarvoor de fiets geen geschikt alternatief is.

Liftpaal
In Lemelerveld is het idee van een plek waar je kunt liften of vooraf met een dorpsgenoot kunt afspreken om samen te rijden uitgewerkt door vier bewoners uit Lemelerveld. Volgens de studenten zijn er genoeg ideeën om het gebruik van de liftpaal verder te verbeteren. Zo wordt op dit moment gekeken naar een Facebookpagina voor Lemelervelders waar vraag en aanbod bij elkaar komen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld van tevoren met elkaar afspreken om samen te reizen.

Meedenken en meedoen
Aanvankelijk dachten medestudenten Kyra Sibelt, Jorn Brummelenbos, Joost IJsseldijk en Veere Wilms dat Stef ze voor de gek hield, toen hij vertelde dat wethouder van Leeuwen ze voor een gesprek in het gemeentehuis uitnodigde. Maar het bleek wel degelijk waar te zijn. Tijdens het gesprek uitte ook de wethouder zijn zorgen, maar gelukkig bleken er ook kansen te zijn. Bijvoorbeeld door het oprichten van een WhatsApp groep voor vervoer.

Ook de buurtbus en graag gedaan 2.0 werden besproken. De groep studenten bood tijdens het gesprek spontaan aan mee te willen denken over het vervoer in de toekomst in Lemelerveld. Ze willen zich graag aansluiten bij de pilot van de provincie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.