thea van dartel oogstkoning van stoppelhaene

Thea, Karin en Emmy werden woensdagavond gepresenteerd tijdens de Sallandse Cabaretavond, in een tot de laatste stoel uitverkochte Sallandse Herberg. Het drietal heeft laten weten trots te zijn te zijn uitverkoren Stöppelhaene te mogen representeren, al helemaal omdat het dit jaar een lustrumeditie is.

Oogstkoningin Thea van Dartel
Thea van Dartel (45) woont met Tijje en twee dochters Vera (12) en Aniek (10) op het Sallandse platteland van Loo bij Bathmen. Ze worden daar gezelschap gehouden door schapen, katten, konijnen, kippen en een haan.

Thea is content- en marketingcoördinator bij een uitgeverij in Deventer. “Daarnaast zit ik in het bestuur van het NaoberLOOkaal, het buurthuis in Loo, waar we voor jong en oud activiteiten organiseren en waar iedereen terecht kan voor gezelligheid.” Sportief is Thea ook: “Elke maandagavond leef ik me uit tijdens de bootcamp en tussendoor doe ik nog aan poweryoga en ik loop af en toe hard. Maar dat wil maar niet echt mijn hobby worden…”

Loo is nog wel een eindje weg van Raalte, maar Thea kreeg de Stöppelhaene met de paplepel ingegeven. “Mijn vader was vanaf het begin actief bij Stöppelhaene en mijn moeder noemt het ongeveer het mooiste weekend van het jaar. Ik kom van oorsprong uit Middel, ging in Raalte naar de middelbare school, dus dan krijg je er veel van mee.” Thea zat trouwens ook zo’n tien jaar in de PR-commissie van het Sallands Oogstfeest. Dat was in de jaren negentig. “Een erg leuke tijd en ontzettend mooi om onderdeel te zijn van zo’n grote groep met enthousiaste vrijwilligers die zo’n geweldig regionaal feest neerzetten.”

“Vooral het oogstfeest, de optocht en de Boerendag vind ik heel bijzonder. Dat is van oorsprong toch de essentie van het feest. De donderdagavond en zaterdagmiddag zijn vooral reuzegezellig en het is ontzettend leuk om dan weer mensen van ‘vroeger’ te zien en spreken.”

Thea is van plan er een grootse Stöppelhaene van te maken: “Noe loa wie’t werk een steugie stoane en viert tesaement Stöppelhaen!” citeert ze uit het Stöppelhaenelied.

Hofdame Karin van den Belt

Hofdame Karin van den Belt (26) is geboren en getogen Raaltese. Ze is sociotherapeut binnen de verslavingszorg. In haar vrije tijd is ze vrijwilliger bij Scouting Raalte. “Ik geef alweer tien jaar leiding bij de Welpen op zaterdagochtend. Ik weet niet anders dan dat Scouting onderdeel is van mijn leven.”

“Stöppelhaene, dat is eigenlijk ‘mijn’ feestje. Ik kijk er elk jaar naar uit en ben elke dag van de partij. Ik neem mijn vakantie er voor op, maar zou nooit op vakantie gaan tijdens de Stöppelhaene. Ik ben zeer benieuwd naar hoe het is om Stöppelhaene een keer van de andere kant mee te maken. Daar kijk ik erg naar uit. We gaan er een mooi feest van maken met z’n allen!”

Hofdame Emmy Koerhuis

Hofdame Emmy Koerhuis (20) uit Raalte is gediplomeerd schoonheidsspecialiste maar begon vorig jaar een studie Verpleegkunde. “Mijn grootste hobby is het verzorgen en het berijden van mijn twee paarden. Verder hou ik van uitgaan en leuke dingen doen met vrienden en familie.”

Emmy heeft de Stöppelhaene al eerder meegemaakt vanaf de kant dat er veel publiek naar je kijkt. “Ik heb vroeger meegedaan met het Corso. Samen met mijn broertje reden we op een versierde skelter. Daarna heb ik Scouting Raalte enkele jaren geholpen met het beplakken van de praalwagen voor het oogstcorso. Het is erg leuk om te zien dat alle wagenbouwers zo enthousiast zijn! Nu weet ik ook hoeveel tijd daar in gaat zitten. En ik heb ook nog samen met  zwemvereniging Hera’11 achter de bar gestaan. Zelfs dan is de Stöppelhaene een fantastisch feest, met een geweldige sfeer!”

“Nu mag ik Stöppelhaene van de andere kant meemaken. Daar kijk ik erg naar uit. Ik laat alles lekker op me afkomen. Ik heb er zin in!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.