straat en gevelversiering voor stoppelhaene volop in voorbereiding

Westdorplaan
“Dat het elk jaar moeilijker wordt om iets te bedenken is al bekend. Het goede nieuws: we hebben een thema en de uitwerking van de panelen hebben we een in een luchtiger jasje gestoken, door de actie “Nieuwe oogst” van het Stöppelhaene comité.” 

“De redenen dat wij onze locatie De Braak versieren is onder andere om onze bewoners het Stoppelhaene gevoel te geven, ook al omdat onze locatie niet nabij het centrum ligt. Samen met bewoners en vrijwilligers drie middagen plakken geeft veel gezelligheid en voldoening.
Als alles klaar is dan wordt een paar dagen voor de Stoppelhaene alles opgebouwd op het pleintje voor De Braak en dit geeft weer heel veel afleiding voor de bewoners. Mochten we in de prijzen vallen dan wordt er uiteraard een gezellige middag georganiseerd. Kortom, Stoppelhaene zorgt voor een hele leuke afwisseling in de dagelijkse sleur.

Verheijdenstraat
“Na vele jaren onze tuin te hebben versierd met Stoppelhaene zijn we hier in 2011 mee gestopt. Nu in 2016 begon het toch weer te kriebelen en hebben we de draad weer opgepakt, ook al omdat ons huis nabij het feestterrein ligt en zo willen wij graag een steentje bijdragen om de feestvreugde te verhogen. Kortom, ‘De haan steekt z’n kop weer boven water’, wat wij dus met deze versiering willen uitbeelden.

De Lijster
De lijster is een straat die het groots aanpakt, met poorten die vorig jaar nog op het laatste moment gebouwd werden. En dit jaar bouwen ze verder. Het is een enthousiaste straat die met z’n allen de boel aanpakken. De kinderen in de straat wilden ook graag plakken, en daarvoor is een aparte hoe ik de straat gemaakt, waar de kinderen hun eigen plakwerk presenteren!

“Dit is het derde jaar dat we meedoen, het eerste jaar zijn we derde geworden met vier huizen, het tweede jaar zijn we tweede geworden met 30 huizen en dit jaar is natuurlijk het streven voor de eerste prijs te gaan met wederom 30 huizen. Je ziet ook dat het bij een ieder steeds meer begint te leven en iedereen eigenlijk het hele jaar al ideeën aan het verzamelen is. Tevens beginnen de kinderen ook allemaal plezier te krijgen aan het meedoen met de straatversiering waardoor er is besloten om hun een eigen tuin op de lijster te laten maken. Ze zijn inmiddels elke woensdag fanatiek aan het plakken. Hierdoor wordt stoppelhaene voor de lijster ook een echt feest met de hele straat.”

“Dinsdagavond wordt alles versierd en loopt een ieder buiten en lopen ze meerdere malen rondjes door de straat of alles wel netjes is
en voldoet aan ieder zijn wensen. En dan is de woensdagavond een avond van een hapje en een drankje in de straat en wachten op de jury.
Maar natuurlijk is de donderdag de dag om met z’n allen naar de tent te gaan en vol spanning te horen welke prijs de lijster heeft gewonnen.”

Eversberg
Deze straat doet voor het tweede jaar mee en haalde vorig jaar de aanmoedigingsprijs binnen! 

“Vorig jaar hebben wij de aanmoedigingsprijs gewonnen. We deden voor het eerst mee aan de straatversiering en hebben in een relatief korte tijd en eigenlijk zonder degelijke voorbereiding, toch iets neer kunnen zetten. Na afloop hebben we gewoon eens gepolst hoe men het meedoen heeft ervaren en of er animo was om óók dit jaar weer mee te doen, en dat was er!”

“We zijn wat eerder begonnen met de voorbereidingen, hebben een leuk thema: het boerenbedrijf van vroeger en nu. Vol enthousiasme zijn we van start gegaan en we zijn zelfs met een aantal buren (organisatie) naar de Knapenvelder geweest waar gebouwd wordt aan een praalwagen. Daar hebben we de nodige tips ontvangen en hebben we de kunst van het plakken kunnen bekijken. We hebben het als erg prettig ervaren dat we vorig jaar een jury rapport kregen toegestuurd, nu hebben we ook echt aan de ‘punten van kritiek’ kunnen werken.
We zijn allemaal erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat en voor ons geldt nog steeds ‘meedoen is leuker dan winnen’.

Gieteling
Sinds een aantal weken zijn de bewoners van de Gieteling alweer druk in de weer met de voorbereidingen voor de straatversiering voor Stoppelharen. De Gieteling is een vaste deelnemer aan de jaarlijkse straatversiering. Een enthousiaste groep bewoners heeft al heel wat thema’s de revue laten passeren; 101 dalmatiërs, vlinders, de Kruisverheffing, de moestuin, de rattenplaag etc. Dit jaar blijft het thema dicht bij huis ‘Gieteling’.

Eind april is de buurt, bestaande uit 15 actieve huishoudens, begonnen met de voorbereidingen. Dit jaar zal de versiering vooral gecentreerd zijn rondom het pleintje. De komende weken zal er elke woensdagavond geplakt worden onder het genot van een kopje koffie/thee. Steevast worden de avonden afgesloten met een buurtborrel, want uiteindelijk gaat het vooral om de gezelligheid met elkaar.

De Hartkamp
Jong geleerd is oud gedaan, dit verhaal gaat nog steeds op. “Spelletjes die we vroeger deden, zijn we nog steeds niet verleerd. Onze bewoners genieten nog van deze Oudhollandse spelletjes en als ze dit nog kunnen doen, doen ze hier nog graag aan mee. Dit is een leuke activiteit die we ook wel eens samen met de leerlingen van de Korenbloemschool doen en de kinderen van kinderdagverblijf de Wijsneus. Jong ontmoet Oud. Nu zetten we deze activiteit voort tijdens het zaden plakken, samen met de bewoners, vrijwilligers, medewerkers en familie. Verhalen van toen komen weer boven, en iedereen geniet van deze gezellige middagen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.