stoppelveld rit vanuit raalte gaat zondag 21 augustus over de grens

Het is voor het eerst in vier decennia Stoppelveldrit dat de fietsers de landsgrens overgaan. De 100 km lange tocht gaat via Hellendoorn en Vriezenveen richting Manderveen, waar de fietsers na 50 km de grens oversteken. Via Bruchterveld, Mariënberg en Lemele keren de deelnemers weer terug naar Raalte.

Nieuw dit jaar is de 150 km lange tocht. In tegenstelling tot de andere drie bepijlde routes is deze uitdagende tocht alleen te fietsen voor deelnemers die over een gps-toestel beschikken. De fietsers volgen grotendeels de route van de 100 km, maar maken een extra ommetje door de prachtige, glooiende omgeving rond het Duitse plaatsje Ülsen. Onderweg zijn er aanlegplaatsen voor bijvoorbeeld koffie met gebak.

Korte afstanden
De routes van 60 en 40 km blijven dichter bij huis, namelijk Vroomshoop en Marle (gemeente Hellendoorn). Beide tochten voeren over de Hellendoornse berg en door het recreatiegebied tussen Hellendoorn en de Regge, met onder meer de Entersezomp. De fietsers van de kortste afstand kunnen uitrusten bij het Pannenkoekenrestaurant Marle. Bovendien kan iedereen deze dag gratis het aanpalende Blikmuseum bezichtigen.

De route van de 60 km voert via Den Ham en het natuurgebied Zandstuve naar Vroomshoop, met restaurant Prosecco als rustpunt. Na de pauze gaat de route verder door de Hammerflier richting Lemele en sluit daar op de route van 40 km. Beide routes zijn ook geschikt voor elektrische fietsen.

De starttijden van de tochten zijn:
150 km (gps-tocht) tussen 8.00 en 9.30 uur
100 km (bepijld) tussen 8.00 en 11.00 uur
60 en 40 km (bepijld) tussen 9.00 en 12.00 uur.

Deelnemers die de tocht volbrengen krijgen dit jaar 25% korting op een pannenkoek bij Laurel’s.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.