solar team twente presenteert zonneauto op pompdagen heino

Er werd gestart in Darwin (noorden van Australië) en van daaruit moest het team 3.000 kilometer afleggen naar het zuidelijke Adelaide. Het team deed er ongeveer 38 uur over en werd tweede. Solar Team Twente lag ongeveer de helft van de race op kop. Op de voorlaatste dag (21 oktober) werd zonneauto Red One ingehaald door het team uit Delft.

Bridgestone World Solar Challenge
Op 18 oktober 2015 is Solar Team Twente van start gegaan voor de Bridgestone World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers reed Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door Australië.

De race kende vier verschillende klassen. Het Twentse solarteam deed mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s. Voor het eerst reed Solar Team Twente met een asymmetrische zonneauto waarbij de coureur aan de rechterkant van de zonneauto zit.

Solar Team op Pompdagen
De innovatieve zonneauto is te zien bij de Pomptoertocht, een toertocht voor oldtimers die om 10.00 uur start bij Camping Heino. De binnenkomst en bezichtiging van de oldtimers is om 13.30 uur bij Kom van Heino. Er zullen meerdere elektrische auto’s van groot tot klein te zien zijn. Daarmee wordt een kijkje gegeven in duurzaam vervoer. 

Onderpand
Dankzij Onderpand vastgoedbeheer is het mogelijk dat de zonneauto van Solar Team Twente te zien is op de Pompdagen. Zij staan zondag klaar bij de start van de Pomptoertocht. Je kunt bij Onderpand terecht voor concrete afspraken en geld besparen op het onderhoud en beheer van jouw pand of complex. Onderpand is een permanent samenwerkingsverband tussen zes gerenommeerde, regionale bedrijven, die niet alleen expertise en verschillende disciplines in huis hebben, maar ook op de hoogte zijn van alle nieuwste ontwikkelingen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.