sallandreunie op zondagmiddag luttenbergsfeest

Al om 10.00 waren er enkele honderden bezoekers aanwezig bij de kerkdienst in de grote feesttent. Na de mis waren er koffie en broodjes en kon even nagepraat worden. In de kern van het dorp was inmiddels een braderie en rommelmarkt opgesteld. Handelaren kwamen van heinde en verre om hun waar te verkopen. Het was dus al vroeg dringen geblazen in het centrum van Luttenberg.

De echte drukte kwam ’s middags op gang. Het zondagmiddagspektakel met een met het kussengevecht. Deelnemers moesten vanaf een lange buis boven een grote waterbak een kussengevecht houden. Wie gooit wie er als eerste af? Het publiek werd verwend met mooie plonzen en het vaak met moeite balanceren op de buis. De winnaar van dit spektakel is Thijs ten Have geworden.De middag werd vervolg met een heuse recordpoging. Bij binnenkomst op het terrein kregen de mensen een opblaasbaar kussentje. De organisatie heeft er duizend aangeschaft en alle duizend kussentjes zijn ook weggegeven. Op de tribune zaten nog mensen met lege handen maar dit mocht de pret niet drukken. Op het nummer:”The eye of a tiger” werd er een mooi kussengevecht gehouden. Na dit schouwspel konden de presentatoren na goedkeuring van de notaris vermelden dat  dit jaar de recordpoging is geslaagd!

De klapper van de middag was toch wel weer het zwientie tikken. De tribune was tot de laatste plaats gevuld en achter dranghekken en op de platte wagens stond het publiek rijendik. Zij konden genieten van een mooie strijd. Het zwientie genaamd Ranomi genoot eveneens van de ‘vrijheid’ die het deze middag had in de modder- en zaagselbaden. Deelnemers aan het zwientie tikken kwamen van heinde en verre om deel te kunnen nemen. We hadden dit jaar een internationale versie met deelnemers vanuit Duitsland. De reden voor deelnemers om mee te doen zijn heel variërend. De ene deelnemer doet mee voor een weddenschap, terwijl de ander pas getrouwd is. Halverwege het spel is Ranomi verwisseld voor Daphne, maar ook zij heeft zich prima vermaakt in de modder- en zaagselbaden. Voor het eerst in alle jaren heeft het zwientie tikken dit jaar bij de heren een internationale winnaar en wel:  Robin Schneider uit Duitsland. Bij de dames bleef de prijs wat dichter bij huis deze werd gewonnen door Wies Jansen Holleboom uit Luttenberg.

Na afloop van het zwientie tikken was het terras weer tot de laatste uithoek gevuld. Door het lekkere weer stonden mensen ook buiten te genieten. Uit heel Salland kwamen mensen naar Luttenberg toe om elkaar onder het genot van een drankje te spreken. De middag mag dan ook een heuse Sallandreünie genoemd worden.

De firma Wagenvoort heeft uiteindelijk afgesloten met een knallend vuurwerk! Het donderde 20 minuten in Luttenberg, waarna de bezoekers nog een laatste aantal biertjes hebben gedronken in de tent en vrolijk rondsprongen op de klanken van de PPM band. De organisatie keek trots terug op weer een geweldig Luttenbergsfeest.

Op de website staging2.luttenbergsfeest.nl kun je alle uitslagen en diverse foto`s terugvinden. Tevens is het mogelijk je daar aan te melden voor onze nieuwsbrief, zodat je het hele jaar door op de hoogte blijft over nieuwe ontwikkelingen.

De organisatie van het Luttenbergsfeest kan zeer tevreden terugblikken op een bijzonder geslaagd feest en wil daarom dan ook iedereen bedanken. Na het opruimen wordt volgende maand al weer begonnen met de eerste voorbereidingen van het feest 2017.

Foto: Arnold Roolvink

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.