rijvereniging heeten ook dit jaar weer de beste van overijssel

In Hardenberg streden alle verenigingen binnen de paardensport van Overijssel tegen elkaar om zich vervolgens te kunnen plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo. Vorig jaar in Wanneperveen werd de Landelijke Rijvereniging Heeten ook al Overijssels Kampioen.

Tijdens het verenigingskampioenschap reden per vereniging vier combinaties een dressuurproef en legden vier combinaties een springparcours af. De springfouten werden vervolgens in mindering gebracht op de behaalde dressuurpunten.

Eerst was het de beurt aan de vier dressuurruiters bestaande uit: Jolette Groot Zwaaftink, Sanne Wichers Schreur, Jacqueline Kolkman en Elise Grotentraast. Ze behaalden hierbij goede tot zeer goede scores.

Vervolgens was het de beurt aan de springruiters: Nick Simons, Ruby Marsch, Elise Grotentraast en Jolien Daggenvoorde. Er vielen in totaal vier balken naar beneden, maar met de punten van de dressuur erbij was dit alsnog goed voor de overwinning. Net als vorig jaar mag het verenigingsteam van Heeten zich daarom ook dit jaar weer Overijssels Kampioen noemen.

Het viertal van de Landelijke Rijvereniging Heeten bestaande uit Elise Grotentraast, Ingrid Broekema, Els Doorn, Jacqueline Kolkman, Vanessa Schuphof en commandante Lizette Dul eindigde als 3e en is hiermee ook geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen, net als Sanne Wichers Schreur die individueel reserve-kampioen werd in de klasse L1 dressuur.

Op zaterdag 3 september verschijnt de Landelijke Rijvereniging Heeten aan start op de Nederlandse Kampioenschappen op het KNHS-terrein in Ermelo, iedereen is dan welkom om de Landelijke Rijvereniging Heeten aan te moedigen, de toegang is gratis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.