rick help mijn man is praatjesmaker

Al maanden loop ik op te scheppen dat ik zo’n vreselijk handige harry ben. Vloertje leggen, dakraam plaatsen, tuinschuur bouwen, ik draai mijn hand er niet voor om. Toen ik in mijn vorige huis twee houten salontafeltjes zelf maakte en de nieuwe bewoners juist die meubels graag over wilden nemen, was mijn zelfvertrouwen helemaal compleet. Sindsdien staat ‘houten meubels maken’ zelfs in het lijstje met hobby’s op mijn cv.

Mijn vriendin, die mij tot dusver vooral kent als praatjesmaker in plaats van klusser, is niet onder de indruk van mijn cv en wil keiharde bewijzen zien. Dus heb ik in het nieuwe huis een aantal pittige klussen toebedeeld gekregen en die moeten tot in uiterste perfectie afgerond worden. En het moet snel, anders wordt John Williams erbij gehaald.

Ik voel een boel narigheid aankomen. Ik heb weliswaar geen twee linkerhanden, maar ik lijd wel aan chronische zelfoverschatting. Zo ben ik ooit zestien uur bezig geweest om van mdf een kruisstandaard onder een kerstboom te maken en het resultaat was niet om aan te gluren. Bovendien heb ik helemaal geen goed gereedschap. Met mijn cirkelzaagje van de Lidl en nietpistool van de Action zitten er grenzen aan mijn vakmanschap.

Over een dikke week moet ik aan de slag en als ik denk aan de klussen die ik mijn vriendin allemaal beloofd heb, loopt het zweet me in dikke stralen door de bilnaad. Mocht iemand nog een achtdaagse kluscursus weten, mail me dan. Alsjeblieft. Mijn relatie staat op het spel.

Rick Evers

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.