provincie overijssel zoekt beeldbepalende sport en cultuurevenementen

Op staging2.overijssel.nl/evenementen staan het aanmeldformulier en de specifieke selectiecriteria. Het College van Gedeputeerde Staten bepaalt, op basis van het advies van een deskundige onafhankelijke commissie, welke evenementen voor Overijssel (potentieel) beeldpalend zijn en voor ondersteuning in aanmerking komen.

Het gaat om gevestigde cultuur- en sportevenementen met een (inter)nationale en provinciale uitstraling, een groot mediabereik en een kwalitatief hoog niveau. Ook de gevestigde evenementen met potentie, dit zijn evenementen die het aantoonbare vermogen hebben binnen drie jaar door te groeien tot een beeldbepalend evenement, komen in aanmerking.

Kleinere evenementen
Ook kleinere regionale evenementen komen in aanmerking voor financiële ondersteuning. Voor het eind van dit jaar maakt provincie Overijssel bekend aan welke eisen een aanvraag moet voldoen en wanneer en op welke wijze organisatoren zich kunnen aanmelden. De uitgangspunten zijn: vernieuwend, gedragen door de lokale samenleving en ze moeten aansluiten bij het profiel van de streek.

Samen maken wij de provincie aantrekkelijk
Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: “Evenementen zijn belangrijk voor Overijssel. Een breed publiek maakt op laagdrempelige wijze kennis met boeiende sport- en cultuuractiviteiten. De evenementen maken van Overijssel een aantrekkelijke provincie en vormen een impuls voor de regionale economie en werkgelegenheid. Ik vind het belangrijk dat wij de organisaties van dit soort beeldbepalende evenementen de komende drie jaar financieel ondersteunen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.