ponyclub heeten grossiert in kampioenstitels

Het viertal pony’s kleine maat (categorie ABC), bestaande uit Lara Hekking, Mirte Kogelman, Finet van Kooten en Fleur Kogelman, maakte er een spannende strijd van in de klasse L. Met een score van 64,17 % en 3 punten voorsprong op de nummer twee werd het regiokampioenschap behaald.

De grotere pony’s (categorie DE) hadden een viertal voor de klasse M geformeerd met Bente Karstanje, Lorena Spijkerman, Iris Nijboer, Maud Lokate en Odile Kolkman. Hun proef werd noodgedwongen onderbroken door een losgebroken pony, maar daar lieten de meiden zich niet door van de wijs brengen en zij reden een keurige proef. Gezien de toegekende score van 64,67 % en de voorsprong op de nummer twee was duidelijk dat dit viertal met kop en schouders boven de concurrentie uit stak.

Tevens verscheen er een verenigingsteam van ponyclub Heeten aan de start. Tijdens het verenigingskampioenschap rijden per vereniging 4 combinaties een dressuurproef en leggen 4 combinaties een springparcours af. De springfouten worden vervolgens in mindering gebracht op de behaalde dressuurpunten. Mirte Kogelman, Maud Lokate, Machteld Bronkhorst en Odile Kolkman zetten hun beste beentje voor in de dressuur en haalden goede tot zeer goede scores. Vervolgens zorgden de springamazones, Lara Hekking, Lisa van Duuren, Lorena Spijkerman en Iris Nijboer ervoor dat er geen enkele strafpunt van de dressuurscore af ging. Tijdens een zeer spannende prijsuitreiking bleek deze prestatie de beste te zijn in een veld van 21 deelnemende teams.

Naast de geweldige prestaties op de verenigingsonderdelen wist ook Benthe Meijerink met haar pony Comm’s Forest Dille het regiokampioenschap te behalen in de klasse M1-dressuur categorie AB.
In de klasse B-dressuur categorie AB werd het reservekampioenschap van Regio Overijssel veroverd door Mirte Kogelman met haar pony Golden Spirit.

Op zaterdag 27 augustus zullen alle genoemde leden hun beste beentje gaan voor zetten op de Hippiade te Ermelo om aldaar de Regio Overijssel te vertegenwoordigen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.