Home / archiefcentraal / poll wielrennen met een helm is helemaal niet veiliger

poll wielrennen met een helm is helemaal niet veiliger

Het brengt ons bij de vraag: moet voor wielrennen een helm verplicht worden gesteld? Wielrenners onderling vinden van wel. Als je zonder helm over de weg gaat, hoor je gegarandeerd ‘helm, helm, helm’ roepen door tegenliggende wielrenners. Maar de gemiddelde wielrenner gaat helemaal geen 45. Die haalt amper 30.

Er bestaan ook onderzoeken die zeggen dat een helm helemaal geen extra bescherming biedt. Hersenfracturen krijg je ook met helm en een hersenschudding komt niet van buitenaf, die komt van binnen. Sterker nog: met helm voel je je veiliger en gedraag je je dus onveiliger.

De stelling daarom:
[poll id=128]

Uitslag vorige week
Afgelopen week vroegen we ons af of er voor andere sporten net zo veel aandacht moet zijn op tv als voor voetbal. Een grote meerderheid is het daar mee eens: 71,5 procent zelfs. We zullen het doorgeven aan Studio Sport 😉

Lees ook

Werkzaamheden N340: Kwekerij Onderdijk stelt uit frustratie groene ontheffingskaart beschikbaar

DALFSEN – Kwekerij Onderdijk in Dalfsen heeft in verband met de komende werkzaamheden aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.