poll veel druk op gemeenten om opvanglocatie voor vluchtelingen aan te wijzen

Nu het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) constateert dat de grote vluchtelingenstroom voorbij is en er toch minder opvanglocaties nodig zijn, krijgen de gemeenten te maken met een volgend probleem. Want niet alleen lopen ze inkomsten en banen mis en hebben ze veel tijd en geld gestoken in het onderzoeken van de plannen, ze zijn ook in één klap een deel van het vertrouwen van de burger kwijt. ‘Waarom al die bombarie om niets?’, is een veelgehoorde vraag.

Had het COA de gemeenten eerder in moeten lichten dat de asielzoekersstroom terugliep? Moet het COA gemeenten compenseren voor de gemaakte kosten? Of was dit niet te voorzien en hebben COA en gemeenten goed gehandeld door snel opvangplekken of ruimte voor een azc te bieden? Vandaar de stelling: Er is onnodig veel druk op gemeenten gelegd om een opvanglocatie voor vluchtelingen aan te wijzen.

[poll id=126]

Uitslag vorige week
Afgelopen week vroegen wij jullie mening over het drankgebruik op een jongerencamping. De meningen bleken verdeeld.

Jongerencampings moeten strenger optreden tegen alcoholmisbruik
Eens: 48%
Oneens: 52%

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.