Home / archiefcentraal / poll oogstgave stoppelhaene naar eigen armen

poll oogstgave stoppelhaene naar eigen armen

De realiteit van alle dag is dat we tegenwoordig overal in de pers lezen dat het met de boeren in ons eigen land helemaal niet zo goed gaat. Boeren bedrijven zwaar onder druk staan, gezinnen kapot gaan. Ook op onze site hebben we daar meerdere keren aandacht aan geschonken.

Er zijn ook in deze regio boeren die hun veehandelaren dieren verkopen onder voorwaarde dat die contant worden betaald, omdat als het geld op de bank word gestort het niet beschikbaar is om boodschappen van te kopen, of er van naar Stöppelhaene te gaan. Salland (Raalte en Olst-Wijhe) heeft ook een voedselbank. De mensen die daar komen gaan ook niet feesten met een dikke portemonnee op de Domineeskamp.

Stöppelhaene, het feest van de boeren en voor de armen. Zou het niet logischer zij als ‘wij’ die 30.000 euro die we samen sparen dit jaar eens onder ‘onze’ eigen armen zouden verdelen? De poll van deze week luidt dan ook: ‘De oogstgave van Stöppelhaene moet naar lokale armen’. Stemmen kan op www.sallandcentraal.nl.

[poll id=129]

Helm
Afgelopen week stond de poll in het teken van de fietshelm. Wielrennen met zo’n helm is helemaal niet veiliger, stelden we. Daar bleek het overgrote deel het niet mee eens.

Wielrennen met een helm is helemaal niet veiliger
Eens: 10%
Oneens: 90%

Lees ook

Dorpsquiz brengt jubilerend Hoonhorst in beweging

Op zondagmiddag 14 november vindt de ‘eerste echte Dorpsquiz Hoonhorst’ plaats HOONHORST – Het had …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.