Home / archiefcentraal / politie noemt stoppelhaene perfect ondanks 14 aanhoudingen

politie noemt stoppelhaene perfect ondanks 14 aanhoudingen

“De 65ste Stöppelhaene ligt weer achter ons en is weer perfect verlopen”, laat de politie weten op Facebook. Enkele regels verder wordt die bewering echter al weer ontkracht met de woorden: “Toch is er elk jaar weer dat vervelende bijverschijnsel genaamd ‘teveel gezopen’, ‘de pijp vol’, ‘stomdronken’ of wat voor benaming je het ook maar wilt geven.”

Dodelijke ziektes
Niet echt perfect dus, blijkt uit de ervaringen van de dienstdoenders. “Ook dit jaar waren er helaas weer de nodige onder invloed zijnde personen die meenden ons of andere beveiligers te moeten beledigingen met allerlei dodelijke ziektes of ons allerlei geaardheden toewensten. Tevens waren er ook weer de nodige mishandelingen en vernielingen.”

In totaal werden er veertien aanhoudingen verricht. “Over vijf dagen feest met tienduizenden mensen niet veel, maar toch”, aldus de politie. “Stöppelhaene is een feest voor iedereen jong en oud en dat laten we niet verstieren door een paar individuen die menen alleen op de wereld te zijn.”

Boetes
Alle aangehouden personen, al dan niet voor een nacht ingesloten, kregen een stevige boete of mogen zich voor de rechter verantwoorden al na gelang de ernst van het feit.  Een ontzegging voor de rest van Stöppelhaene maakte het geheel compleet.

Ondanks de rotte appels zegt de politie te hebben genoten van het feest. “Ook als politie gaan we mee in de sfeer van gezelligheid en gemoedelijkheid. Relaxt aanschouwen we de mensenmassa om ons heen en hebben alle tijd voor een praatje of dolletje.” Voor degenen die het aangaat luidt nog wel een vriendelijk advies: “‘Bezint eer ge begint’, dan ziet Stoppelhaene 2017 er wellicht anders uit.”

Lees ook

Testlocatie in Raalte per 1 oktober gesloten

ZWOLLE – GGD IJsselland sluit per 1 oktober de testlocaties in Steenwijk en Raalte. “Je …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.