pensionado wc rol

Lang geleden was er geen toiletpapier. Ik deed mijn behoefte bij mijn opa en oma op de boerderij op een ton en keek naar kapot gescheurde blaadjes van het blad de Boerderij. Daar moest je je mee afvegen, als je klaar was. Het voelde niet zacht, het nam geen vocht op, het deed eigenlijk zeer. Wanneer alles achter de rug was, deed je gewoon de deksel boven op de ton met smurrie en vliegen.

Later kwam ook daar de watercloset, geen primitief gedoe meer, gewoon de deur op slot en gewoon grijs WC papier.

Met grijs WC papier kun je mooie dingen maken. Ik maakte emmers met behanglijm en scheurde oude kranten in repen om een schaal of pop of iets anders creatiefs te maken. Dat noemde je dan papier-maché, maar als snel werd het woord veranderd in papier hachee. Ik vermoed, dat vele oud- leerlingen niet eens het goede woord hebben onthouden. Dat is dan mijn schuld.

WC papier kun je tegenwoordig in allerlei gradaties kopen, van twee tot drie tot vier laagjes. Met of zonder motiefje. Met een opdruk van teksten, die je liever niet wil lezen.

Een mens kan niet leven zonder WC papier! De kamperende mens wil niet voor aap lopen met een WC rol, dus start ik nu de actie: WC papier hier….WC papier hier…….WC papier hier….. WC papier…..overal!!!!

Johanna van den Berg
Uit het leven van een pensionado 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.