Home / archiefcentraal / pensionado netjes keurig prachtig kan niet beter

pensionado netjes keurig prachtig kan niet beter

Inmiddels zijn we kritische kampeerders geworden, we kunnen ons wel opgeven voor een undercover televisie programma. Campings beoordelen, we geven nuttige informatie voor kampeerders en dat kan eventueel vermakelijke tv opleveren.

Het begint al met de ontvangst van de campingbaas of bazin. Ach, kom maar meteen mee naar je plekje. Eerst inschrijven en dan een plek zoeken, maar op de laatste camping ging het nog persoonlijker. Eerst installeren en toen kwam de campingbaas ons bij de camper inschrijven. Och, het geeft een persoonlijk tintje aan het kamperen, maar daar hebben wij niet zoveel behoefte aan. We komen voor onze rust en zoeken zo min mogelijk contact.

De douches zijn divers. Met douchegordijn, dat zijn de ergste. Douchen voor 50 cent, binnen een bepaalde tijd, is ook niet zo fijn. Stroomvoorzieningen die je niet zelf kunt aansluiten, vinden we  niet zo geweldig. Met een wc-rol naar de toilet lopen is in deze tijd not done. Mensen te dichtbij je, daar houden we niet van. Schreeuwende kinderen, harde muziek, honden en katten, snurkende buren, lallende buren, wij zijn erg kritisch, hoor.

We prijzen de camping met een wasmachine, nu nog een afwasmachine op iedere plek, dat zou geweldig zijn! Geen geloop met vies serviesgoed en bestek naar de afwasplaats, waar altijd wel iemand met een borsteltje staat.

Wij gaan voor een camping…………. zonder kinderen, zonder bejaarden, zonder huisdieren, zonder mensen op korte afstand.

Waar kom je zo’n ideale plek dan tegen?

Antwoord: In je eigen achtertuin.

Johanna van den Berg
Uit het leven van een pensionado

Lees ook

Lezing over acupunctuur in Dorpshuus

HEINO – Herman Tichelaar verzorgt op woensdag 27 oktober een lezing over acupunctuur in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.