pensionado moestuin

Aardappels poten, vroeg en late.
Aardbeienplantjes in de grond, denk aan het net.
Slaplantjes erin, o jee, een slakkenplaag.
Boontjes, eerst de stokken nog plaatsen.
Worteltjes, bietjes zaaien, waar?

Het lijkt zo leuk om je eigen groente te verbouwen en om het vervolgens als zeer verantwoord voedsel op tafel te zetten. Maar o jee, wat valt het werken in zo’n moestuintje tegen. Als je een stukje grond gehuurd hebt, een volkstuintje, bekijken de naaste buren jouw werk kritisch, want zij willen graag dat jouw stukje grond er strak bijligt.

Lang geleden, toen de kinderen nog klein waren, huurden wij ook een stukje grond. De kinderen dachten dat boontjes zomaar uit de zak kwamen en ze wisten helemaal niets van de herkomst. Daar moest verandering in komen. Als opvoeder moest je je nageslacht immers van alles meegeven. Theaterbezoeken, boeken lezen, films bekijken, zwemles, schaatsles, sporten…… en daar hoorde ook bij hoe een boontje in de zak komt.

Wat wij niet wisten, was dat er in een korte tijd kruiwagens met courgettes de keuken in kwamen rijden. Tegen heug en meug aten wij courgettes, alle recepten werden uitgeprobeerd. Wij wisten ook niet dat aardappels een ziekte kunnen krijgen en….. wat helemaal tegenviel, was dat er veel onkruid te wieden was. De lol was er al snel af bij de kinderen en ook wij vonden het zonde van onze kostbare tijd. We lieten de tuin verwilderen.

Op een zondagochtend werd er aangebeld. Een onbekende man vertelde dat de buren geklaagd hadden over de tuin en dat binnenkort een boete zou volgen. Nou, wij kenden onze buren goed, zo goed, dat we zeker wisten dat zij nooit zo maar hun beklag zouden doen. Na enige spraakverwarring bleek de onbekende man het opperhoofd van de volkstuin te zijn. Zo snel als we konden, maakten we de grond weer in orde om vervolgens de volkstuin voor altijd de rug toe te draaien.

En die boontjes……die komen gewoon uit de zak bij ons!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.