partij van de dieren zwientie tikken is achterhaalde volkstraditie

“Bij het Zwientie Tikken is het de bedoeling dat mensen geblinddoekt, al rennend in de modder, varkens aantikken. Volgens de Partij van de Dieren een respectloze manier om met dieren om te gaan. Naast dat de dieren stress kunnen ervaren van mensen die ze achterna jagen en van harde muziek, puur ter vermaak van het volk, gaan ze een dag later ook nog eens naar het slachthuis.”aldus de PvdD in een persbericht.

Statenlid van de Partij voor de Dieren Lia van Dijk heeft inmiddels contact opgenomen met de organisatie van het jaarlijkse evenement. Volgens de PvdD zegt het bestuur van het Luttenbergse Feest dat “de enige reden om door te gaan met deze vorm van volksvermaak is, dat er veel publiek op af komt en er te weinig maatschappelijk druk is om ermee te stoppen.” Aldus Van Dijk.

Er is wel degelijk een breed gedragen maatschappelijke afkeur en het zou de organisatie sieren wanneer zij zelf tot inzicht komen dat het gebruiken van dieren voor volksvermaak om ze vervolgens af te maken niet meer van deze tijd is.” Zegt Van Dijk van de Partij voor de Dieren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.