Home / archiefcentraal / oogstgave levert 24 300 euro op voor hulp in afrika

oogstgave levert 24 300 euro op voor hulp in afrika

Dit jaar heeft de Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Raalte (WOR) gekozen dat de oogstgave van Stöppelhaene 2016 naar het landbouwproject ‘Groeikansen aan de rand van de woestijn’ in Kaya in de regio Tikato in het Afrikaanse land Burkina Faso gaat (het vroegere Oppervolta). De Nederlandse stichting Balemans ondersteunt hier de plaatselijke stichting Ocades Caritas. Doel van het project is het verhogen van de voedselzekerheid en de versterking van de financiële positie van vrouwen en daarmee worden ook hun families geholpen.

Overigens is de opbrengst dit jaar nog wel wat lager dan voorgaande jaren. De afgelopen jaren kwam de oogstgave bijna altijd boven de 30.000 euro uit. Daarvoor zal er dus nu nog een behoorlijk bedrag bij moeten komen.

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

ZWOLLE – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.