nog maar een paar kaarten te koop voor cabaretavond stoppelhaene

Noaber en Noaber is een nieuwe naam aan het Overijsselse cabaret-firmament. En toch ook weer niet. Want beide noabers trekken al tijden met elkaar op langs allerlei podia in het oosten van het land. “Maar de laatste jaren waren we onszelf niet”, zo bekent het Twentse duo. In de Sallandse Herberg komen de buurmannen met een rake analyse van het oogstfeest maar brengen ze ook ook een liefdevolle aubade aan Stöppelhaene. En wat er verder ten tonele verschijnt? “Het kan nog alle kanten op”, aldus de noabers. Maar zeker is al wel dat er zwarte humor langkomt, alsmede schaamteloze meezingers en vals sentiment. Dat belooft dus wat.

Terug-van-nooit-helemaal-weg-geweest
Lös Herkwerk is een cabaretgroep met negen leden uit Raalte en den Nul. Jarenlang waren ze tijdens carnaval in het centrum van Raalte aanwezig. Ook daarbuiten traden ze geregeld op met een avondvullend programma vol sketches en liedjes. Met twee keer een uitverkochte avond namen de Sallandse ‘hekwerkers’ na dik dertien jaar in maart 2006 afscheid van hun enthousiaste fans. Na een sabbatical van enkele jaren komt Lös Hekwerk nog éénmaal bijeen om een van hun legendarische sketches te vertonen op de Sallandse Cabaretavond.

Lachen met Gerard, Jeffrey en Erik Knoef
Een grote ster op het gebied van Sallands Cabaret is Gerard van der Weegh. Deze Raalter grappenmaker krijgt de laatste jaren niets dan lovende reacties terug na zijn optredens. Zoals zovelen is ook Van der Weegh in aanraking gekomen met het podium tijdens de vroeger zo succesvolle ‘Creatieve Dagen’ van de toenmalige KPJ (Katholieke Plattelands Jongeren). De laatste jaren is hij een graag geziene gast op de Sallandse Cabaretavond en de zittingsavond van de carnaval.

Hij heeft iets eigens, is zowel de bedenker als de uitvoerder van iedere act en zijn mimiek leent zich goed voor cabaret. Winnaar van Sallands Got Talent 2016, Jeffrey Kleine Koerkamp, schrijft speciaal voor Stöppelhaene weer een nieuwe act. De jonge cabaretier uit Lettele studeert Artiest Drama aan het Deltion college in Zwolle en is op weg naar de top. Met veelbelovende feedback van critici en de vele optredens die hij de laatste tijd heeft is hij zeker goed op weg.

Erik Knoef is al jaren actief als cabaretier en muzikant in het dialect. Knoef heeft onder andere gespeeld bij Jack Spijkerman, in de theatertent op de Zwarte Cross en in alle kleine en grotere theaters in het oosten van Nederland. Naast zijn solo-optredens, maakt de Achterhoeker ook onderdeel uit van de cabaretgroep Hoe?Zo!.

En toen was er muziek: Broken Brass Ensemble & Flows On
De avond wordt muzikaal begeleid door Broken Brass Ensemble en Flows On. Vergeet de harmonievereniging, Broken Brass Ensemble brengt de brassband naar het nu. Ze gingen viraal dankzij hun bewerking van ‘Thrift Shop’ en speelden vervolgens op zo’n beetje elk festival met hun inventieve en aanstekelijke mix van New Orleans-brass met hiphop-, Balkan- en funkinvloeden. Overal waar het achtkoppige Broken Brass Ensemble neerstrijkt, is het feest. Flows On bestaat uit zangeres Monique Jansen en pianist Bas Bosman uit Raalte. Zij zijn onder andere bekend van de talentenjacht van 3FM DJ Giel Beelen, waar zij hoge ogen gooiden met hun zelfgeschreven nummer ‘Angel’.

De avond wordt gepresenteerd door Bjørn Roescher en start uiteraard met de bekendmaking van de Oogstkoningin en hofdames 2016 en de presentatie van de Sallandse Boer. De Sallandse Herberg is woensdagavond 24 augustus om 19.00 uur geopend en het programma start dit jaar om 20:00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.