natuurbericht kleine poelkikker ligt niet wakker van hittegolfje meer of minder

Het is zonnig en tropisch warm. Ik neem het paadje binnendoor en moet over de beweegbare stuw met vispassage. De stuwklep staat droog en een kraakhelder stroompje word door de vispassage gestuurd.

Via dit lokstroompje kunnen vissen de stuw passeren en zo hun natuurlijke drang stroomopwaarts volgen. Vele tientallen dansende kleine visjes liggen in deze lokstroom en zijn klaar om deze horde te nemen. Aan de andere kant liggen twee kanjers van snoeken op de loer onder de stuwklep. Het is een prachtige schuilplaats direct naast de uitgang van de vispassage. Roerloos liggen ze te wachten tot uiteindelijk de visjes voorbij komen.

 

De kleine poelkikker houd evenals de beide andere groene kikkersoorten, de meerkikker en bastaardkikker, van zon en warmte. Zonnebadend in een bedje van kranswier ziet hij het daar onder de waterspiegel allemaal eens aan en vind het prima zo. En van een hittegolf meer of minder ligt ie ook niet wakker.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.