najaarsonderhoud bermen in raalte start binnenkort

“We starten met de bermen waarbij we ook de slootkant moeten korven”, aldus de gemeente. “Het maaisel uit de sloot leggen we dan op de gemaaide berm en halen we later weg.”

Klepelen en korven
Bij het klepelen wordt de ruige begroeiing fijn gemaakt. De fijne plantenresten blijven in de bermen liggen en dienen als voeding.

Het korven van slootkanten is eigenlijk maaien, maar dan met een brede bak waarmee we gelijk het maaisel weg kunnen halen. Door de slootkant te korven zorgen we ervoor dat de sloot voldoende water kan afvoeren.

Twee keer per jaar
Het onderhoud van de bermen in de gemeente gebeurt twee keer per jaar. In mei en juni zijn de bermen tot een breedte van circa één meter en de uitzichthoeken geklepeld. Die werkzaamheden nemen ongeveer zes weken in beslag. In het najaar worden de bermen tot een breedte van drie meter en de uitzichthoeken geklepeld. De medewerkers van Beheer en Onderhoud zijn daar ongeveer drie maanden mee bezig.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.