meedenkcampagne dalfsblauw past bij jou van start

De bruisende werkplaats van “Dalfsblauw” werd door wethouder Maurtis von Martels geopend. In het centrumcafé worden op de vier dinsdagavonden in september meepraatavonden georganiseerd, aanvang: 19.30 uur. Onderwerp: de toekomst van het centrum van Dalfsen.

Aftrap meedenkcampagne
‘’Dalfsblauw past bij jou!’’ is een verfrissende meedenkcampagne, waarbij alle inwoners van Dalfsen worden uitgenodigd door de gemeente om mee te denken over een visie voor de toekomst, voor het centrum van Dalfsen.

Wethouders Maurits von Martels gaf de aftrap voor de campagne. Hij onthulde het fotobord waar inwoners worden uitgenodigd hun hoofd door te steken om te laten zien dat `Dalfsblauw’ ook bij hen past. “Ik hoop dat alle inwoners van Dalfsen meedoen aan deze meedenkcampagne. Dalfsen is van ons allemaal en  we willen samen met alle inwoners werken aan hoe Dalfsen er in de toekomst uit moet zien. Het is een dorp uit duizenden.”

Centrumcafé
Afgelopen week is er hard gewerkt om van het pand aan de Prinsenstraat 12 een popup Centrumcafé te maken. Er kwamen spontane helpende handen van vrijwilligers, zoals twee clienten van Phiadelhia en kunstenares Carla Bonerd.

Het café is elke dinsdag in september geopend. Overdag kunnen mensen er terecht om informatie over de campagne te krijgen maar vooral ook om hun dromen en wensen voor het centrum achter te laten. Elke dinsdagavond is er een meepraatavond. Wethouder von Martels:  ‘Wij willen graag van de inwoners weten hoe zij het centrum over 25 jaar zien, welke winkels moeten blijven, moet er een grote jachthaven komen, zijn bussen vol toeristen welkom, is er genoeg te doen voor jongeren, zijn er hangplekken genoeg voor ouderen? Kortom: welke richting gaat het centrum van Dalfsen op? Welke kleur Dalfsblauw past bij jou?’

Dalfsblauwe zaken
Men kan ook zijn of haar eigen Dalfsblauwe tegelwijsheid opschrijven op het unieke Dalfsblauwe tegeltje! Deze kun je downloaden op de site staging2.dalfsblauw.nl. Lever deze in bij het Centrumcafé of post het op de facebookpagina van Dalfsblauw.

Bent u niet bang voor blauwe hoofdzaken? Steek dan uw hoofd door het levensgrote bord dat elke dinsdag te vinden is voor het Centrumcafé aan de Prinsenstraat 12 in Dalfsen. Maak een foto en post deze op de facebookpagina samen met uw wens voor Dalfsen.

Ook ondernemers kunnen meedoen om het centrum Dalfsblauw te maken en al verschillende  ondernemers doen mee met een eigen Dalfsblauwe actie.

Wethouder Martels: “Kortom: doe en denk mee over de toekomst van het centrum van Dalfsen!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.