macrame op mini fair in olst

Macramé is een handwerktechniek waarbij je verschillende draden samen knoopt. Door van draden te wisselen en verschillende knopen te gebruiken kun je verschillende patronen maken. Door verschillende knopen te gebruiken zoals de weitasknoop, vierkante knoop, overhandse knoop, Turkse knoop, Kordonknoop, Frivolitéknoop en vriendschapsknoop zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt plat werken en in 3D, verschillende soorten draad gebruiken, verschillende kleuren.

Macramé wordt gezien als een ouderwetse handwerktechniek die vooral in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw veel werd gebruikt om allerlei leuke dingen te maken zoals bijvoorbeeld planthangers. Op dit moment is macramé weer helemaal ‘in’.

Tijdens de mini-fair bij de Olsterhof zal Dineke Achterkamp, van Quilt en wolwinkel Mikilon uit Olst, laten zien hoe de kunst van het macrameeën er uit ziet.

Zaterdag 3 september van 10.00 uur tot 17.00 uur en zondag 4 september van 11.00 uur tot 17.00 uur in de Olsterhof 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.