lto salland op de boerendag pompdagen en stoppelhaene

“Mijn opa zei altijd dat je eens in je leven een dokter, een advocaat, een politieman en een pastoor nodig hebt. Maar iedere dag, drie keer per dag, heb je een boer nodig!” Deze uitspraak van Brenda Schoepp (inspirator, schrijver) geeft aan hoe belangrijk de landbouw is voor een ieder: zonder landbouw geen eten.

“We willen met het thema ‘Welkom in de Landbouw’ de verbinding tussen de verschillende sectoren in de landbouw weergeven”, aldus Stephan Rientjes, bestuurslid van LTO Salland. “Het belang van de landbouw voor de Nederlandse economie en werkgelegenheid is groot. Naast boeren hebben ook veel bedrijven om de agrarische sector heen een verbinding met de voedselproductie, zoals bijvoorbeeld de bouwsector, die zorgt voor stallenbouw.”

De overheid behandelt de verschillende landbouw sectoren de laatste jaren erg verschillend. Hierdoor wordt het moeilijker om met elkaar samen te werken. “We willen aangeven dat er een grote verbondenheid is in het buitengebied, we hebben elkaar nodig om te blijven komen tot een duurzame landbouw. We vinden het dan ook erg belangrijk om de burger en consument hierover te informeren. Ook zullen de kinderen zich goed vermaken met onder andere ons mooie speelbord en een prijsvraag.”

De Boerendag van de Pompdagen is op vrijdag 19 augustus van 10:00 tot 15:00 uur. De Boerendag van de Stöppelhaene is op vrijdag 26 augustus van 10:00 tot 17:00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.