lauk sportschool

Al ruim tien jaar sleep ik me namelijk een of twee keer naar hun sportschool. Beter gezegd, ik start de auto want die mooie en grote parkeerplaats hebben ze niet voor niks. Om vervolgens een heleboel te leren over het bouwen van boomhutten, het opknappen van oude auto’s, het kopen van de inhoud van vergeten garageboxen en het vangen van kreeft ergens waar het heel koud en nat is. Dat is allemaal te zien op de tv-schermen in Lifestyle. Die staan op zenders waar je normaal gesproken nooit naar kijkt, maar als je een half uur op z’n trainingsfiets zit zonder vooruit te komen, dan moet je toch wat. Toch blijft het moeilijk om gemotiveerd bezig te zijn. Ik heb wel een trucje; kijk vooral naar andere leden die nog veel meer kilo’s van het ideale gewicht verwijderd zijn dan ik. Misschien niet netjes, maar het houdt je op de been.

Dit voorjaar heb ik een personal trainer gehad, Michel Nijmeijer. Personal trainer is een mooi woord voor iemand die je tegen forse betaling in een uurtje over de kling jaagt. De moderne variant van de oude kampbeul zeg maar. Michel is een aardige vent met een heel goede muzieksmaak, in tegenstelling tot zijn collega Dylan (maar die gaat vooruit, achteruit qua smaak kon ook niet meer). Jammer dat Michel tijdens het afbeulen tussen neus en lippen door vertelt dat hij al enkele keren aan de Roparun meedeed. Dat is met een team hardlopen in het Pinksterweekeinde van Parijs naar Rotterdam. Zo’n topprestatie vind ik persoonlijk niet echt motiverend, maar wel zorgde Michel ervoor dat ik mijn bescheiden sportieve doelen behaalde. Waardoor ik nu rustig in de steeds drukkere zithoek aanschuif. Vroeger ging je daarvoor overdag naar Blom, het Munstersche Posthuis of Jo Poppe en ’s avonds naar Leo Weghorst, tegenwoordig is de koffie in de zithoek van de sportschool het einde. Je blijft op de hoogte. Ken je de oude grap van die twee mannen die naar Parijs gingen? Nou, die gingen niet. Net als het AZC in Raalte. Zo zie je maar dat vluchtelingen nooit te vertrouwen zijn, nu komen ze niet meer. Humor in de sportschool.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.