landeigenaren maken bezwaar tegen aanleg tunnel n348 bij raalte

De tunnel is nodig vanwege de verkeersveiligheid op de provinciale weg, waar veel ongelukken gebeuren, meldt RTV Oost. De grondeigenaren zijn daar niet tegen, maar vinden de plek verkeerd. Daardoor raken ze meer grond kwijt voor de aanleg dan nodig is.

Over een door hun aangedragen alternatief plan houdt de gemeente Raalte zich op de vlakte. De gemeente heeft nu een ruim bestemmingsplan gemaakt voor een tunnel. Hoe die tunnel uiteindelijk wordt uitgevoerd, laat de gemeente afhangen van de ideeën van aannemers.

Historische voorwerpen
De grondeigenaren wezen de Raad daarnaast op de archeologische waarden in de grond. Het gebied is namelijk eerder aangewezen als een plek met een grote kans op de aanwezigheid van historische voorwerpen in de grond.

Maar uit nieuw bodemonderzoek blijkt volgens de gemeente dat die kans gering is, want er werd niets gevonden. De Raad van State gaf aan het erg toevallig te vinden dat juist op de plek van de tunnel opeens geen archeologische waarden meer zijn.

De Raad doet over zes weken uitspraak.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.