kweker arjan schepers geeft een lezing over botanische reis naar kyrgyzstan

Kyrgyzstan is een land in Centraal Azië, gelegen tussen China en Kazachstan. Het is een botanisch Paradijs, met een prachtige steppeflora en een enorme diversiteit aan planten. Brian Kabbes, zelf kweker in Friesland, en zijn Kirgizische vrouw Meerim Kozhoshova organiseren ieder jaar een reis naar dit prachtige land om de unieke flora te laten zien. Er groeien in Kyrgyzstan meer plantensoorten dan in heel West Europa!

De overweldigende rijkdom aan soorten en de enorme hoeveelheid bloemen die gewoon in het wild groeien is bijna niet te bevatten. Wij zijn hier gewend aan grazige weiden en maisvelden, daar groeien vooral bloeiende planten. Arjan Schepers laat u tijdens zijn open dag op zondag 7 augustus graag zien hoe prachtig deze bloeiende steppes zijn. Daarom geeft hij een lezing, op de kwekerij. Om 11 uur en om 14 uur zal hij foto’s laten zien en uitleg geven over de verschillende soorten steppes die hij gezien heeft. U bent van harte welkom, toegang is gratis.

De kwekerij is geopend op zondag 7 augustus van 10 tot 17 uur en bevind zich aan de Hakkershoekweg 9 in Mariënheem.
staging2.arjanschepers.nl

Op diezelfde zondag zijn ook een aantal prachtige tuinen in de buurt van de kwekerij opengesteld voor bezoekers. Een bezoek aan één of meerdere tuinen is prima te combineren met de kwekerij. Een bezoek aan een tuin kost €4,50 inclusief koffie/thee en iets lekkers. Deelnemende tuinen zijn in Heeten, de Elshof en Luttenberg (staging2.tuinenvansalland.nl). 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.