kapsalon tonny nijhof in broekland wordt hair and beauty by jo

De Raaltese Jolanda zit sinds haar 15e in het kappersvak en heeft zich ontwikkeld tot een topstyliste voor dames en heren. “Als topstyliste beheers ik alle kneepjes van het vak. Ik mag leerling-kappers opleiden en masterclasses geven en ik heb meegedaan aan nationale coiffure-awardwedstrijden. Daarnaast beschik ik over de vereiste visagiediploma’s en ben ik schoonheidsspecialiste”, vertelt Jolanda.

“In het jaar 2000 ging ik in Broekland aan de slag om Tonny ‘even voort te helpen’ en vervolgens ben ik hier gebleven”, bekent de veertiger. “Ik wilde de nieuwste modellen knippen in de grote stad, maar al gauw bleek: dat kan hier ook. Ook als kapsalon op het platteland volg je de nationale en internationale modewereld en knip je volgens de laatste trends. Daarnaast heb ik alle ruimte gekregen om mijzelf te ontwikkelen door onder meer diverse opleidingen en technische clubs te volgen”, aldus Jolanda.

Beste keuze
Eigenaresse Tonny Nijhof is blij dat Jolanda haar kapperszaak overneemt. “Dat ik bijna 40 jaar geleden voor mijzelf ben begonnen – aanvankelijk onder naam ‘Tonny’s Kapwinkeltie’- vind ik nog steeds een heel goede keuze. Daarnaast heb ik het altijd als een voorrecht ervaren dat ik van veel mensen in Broekland, Wijhe, Olst, Raalte en zeker ook van ver daarbuiten het haar heb mogen verzorgen”, blikt ze terug.

De kapsalon nam in het dorp tussen Wijhe en Raalte een bijzondere positie in. Tonny: “Aandacht voor de klant is voor mij altijd belangrijk geweest. Luisteren naar hun wensen, maar natuurlijk ook naar eventuele klachten. Als je vraagt wat er niet goed zit aan het kapsel, kun je vervolgens samen het perfecte kapsel creëren. Daarnaast geldt in deze kapsalon het bijzondere sociale aspect. Het is toch een soort huiskamer in Broekland. Ook jongeren van hier die inmiddels elders studeren laten zich vaak nog steeds knippen door ons.”

Dit vak vraagt niet alleen om creativiteit, maar ook om ondernemerschap. Met name op het gebied van digitalisering en social media zijn de ontwikkelingen snel gegaan. Daarom kan ik er ook zo van genieten, dat Jolanda vol nieuwe ideeën zit en deze wil gaan toepassen, zoals het online maken van afspraken. Ik juich dit toe en wens Jolanda echt alle succes!”, zegt Tonny.

Openingsactie
Jolanda werkt op dit moment aan een flinke interne verbouwing van de dames- en herensalon aan de Van Dongenstraat in Broekland. Op zaterdag 3 september start de nieuwe Beauty & Hair by Jo met een open huis van 14.00 tot 18.00 uur. Iedereen van harte welkom is.

Jolanda: “De inrichting van de kapsalon wordt landelijk en robuust; de prijzen blijven voor iedereen betaalbaar en samen gaan we enthousiast voor kwaliteit en tevredenheid. Om iedereen tegemoet te komen hebben we leuke acties, zoals een korting van 10% op het knippen in september.”

Meer informatie op: staging2.hairandbeautybyjo.com

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.