jong en oud vermaakt zich op de donderdag van het sukerbietenfeest

Om 10.00 uur begon de dag met de kindermorgen. Onder muzikale begeleiding van DJ Pettrik waren kinderen druk met knutselen, voetballen, streetdancen en nog veel meer. Het Kapsalon Look Hair Beachhandbal begon ook om 10.00 uur en hierbij werd de zandbak volledig omgeploegd. Uiterst fanatieke dames en heren zweefden door de lucht en tijgerden door het zand om te winnen.

Rond half twee in de middag was de Jeu de Boules baan uitgezet en lagen de kaarten in de kleine tent klaar: het was tijd voor de Jeu de Boules en kaartmiddag voor de senioren. Buiten streden de Jeu de Boulers voor de prijzen en binnen in de tent werd zowel klaverjassen als kruisjassen gespeeld.

In de middag begon het evenement waar menigeen al het hele jaar naar uitkeek: het Lenferink Droomfeest met Stef Ekkel en DJ Team Het Einde. Dit is een bijzonder punt in het programma. Mensen met een beperking komen met de begeleiding naar de tent om daar een middag met z’n allen mee te zingen en dansen op muziek van Stef Ekkel en de DJ’s. Het evenemententerrein wordt dan in zijn geheel omgetoverd in een parkeerterrein en de auto’s, busjes en taxi’s stromen het terrein op. De laaiend enthousiaste mensen willen zo snel mogelijk naar de tent.

Terwijl het Lenferink Droomfeest in volle gang was, kwamen ook de darters en pokeraars naar de tent voor het Café ’t Hoekje Dart & Pokertoernooi. De winnaar bij de darters is dit jaar Jordy Spanhaak en bij het pokeren won Joeri Westemeijer.

Na etenstijd is de zandbak voor de tweede maal op de kop gehaald. Vijf teams streden daar om de prijzen van het Brasil Jeugd Soccer. Het werd een uitputtingsslag, maar er kwamen prachtige goals voorbij! Voetballen in een grote bak zand blijkt toch wel weer totaal anders dan op een grasveld.

De Jos Heuven Buurten Zeskamp stond natuurlijk ook dit jaar weer op het programma. Een activiteit (of gezien het fanatisme meer een wedstrijd) die is ontstaan vanuit het Bloemencorso. Buurten streden met praalwagens, maar tegenwoordig gebeurt dat in de vorm van een zeskamp. Het gaat er altijd zeer fanatiek aan toe, maar het draait uiteindelijk om de gezelligheid. Nou, dat is ook zeker weer gelukt!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.