inschrijving voor bijzondere ekidenloop heeten geopend

Bij een Ekidenloop volbrengt een team van zes lopers de marathonafstand van 42 kilometer en 195 meter. Dit gaat in estafettevorm, waarbij achtereenvolgens de lopers 5, 10 , 5 , 10 , 5 en 7,195 km overbruggen.

Tasuki
In de wisselzone, op het Dorpsplein, wordt de tasuki doorgegeven aan de volgende loper. Deze sjerp is kenmerkend voor de oorspronkelijk Japanse loop. De organisatie kiest hiermee meteen voor de authentieke Ekidenloop waarin de oorspronkelijke regels met betrekking tot aantal lopers, de afstanden en de estafettevorm gerespecteerd worden. Tja, en nu nog een Japans team regelen….

In tegenstelling tot de gangbare wedstrijden waarbij individuen met elkaar de strijd aan gaan, nemen op zaterdag 24 september teams het tegen elkaar op. Deze teams mogen divers van samenstelling zijn: zowel mannen als vrouwen, maar ook gemengde teams zijn welkom. Een blik op de inschrijflijst, maar ook afgaande op geluiden uit de regio, komen de zestallen op de meest diverse manieren tot stand. Families, vrienden, straten en wijken, bedrijven, clubs en zelfs het bestuur van de organiserende Helami komt met een eigen samenstelling aan de start.

Uniek
Met deze Ekidenloop neemt Heeten een heel bijzondere plaats in binnen hardlopend Nederland. Na Zwolle en Rotterdam is Heeten de derde plaats waarin deze traditioneel Japanse marathon-estafette wordt gelopen. De organisatie in het ponydorp merkt met deze primeur best wel enige spanning omdat deze loopvorm wel even moeten landen bij hardlopers en trimmers. De wijze waarop her en der teams samengesteld worden, het enthousiasme voor een gezamenlijke uitdaging èn het beeld op het dorpsplein waar de tasuki’s  in de wisselzone overgaan naar een volgende loper. Dit alles maakt de Ekidenloop zo bijzonder.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk maar kan nog tot een dag voor het evenement via staging2.mijninschrijving.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.