inloopavonden groene loper vechtdal samen het vechtdal groener maken

De missie van de Groene Loper is bewoners en organisaties te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit. De gedachte is dat door betrokkenheid bij de natuur duurzaam handelen en zorgzaam met de natuur omgaan wordt gestimuleerd. Het is de bedoeling dat groene initiatieven die bewoners en organisaties hebben aan elkaar gekoppeld worden om zo een groene ‘loper’ uit te leggen over het gehele Vechtdal, waarvan de natuur profiteert.

In diverse steden in Overijssel is er al ervaring mee opgedaan: in Zwolle, Deventer, Almelo en Enschede zijn de kernen al een stuk groener geworden. Soms door hele simpele acties als het strooien van bloemenzaad op braakliggend terrein, maar ook grotere projecten als het gezamenlijk aanleggen van een groentetuin. Voor dit soort initiatieven waren vouchers beschikbaar, waar dankbaar gebruik van is gemaakt. Ook in het Vechtdal is een aantal vouchers van €500 per stuk uitgereikt.

Contactpersoon voor de Groene Loper Vechtdal is Miriam Gerrits, educatief medewerkster bij Natuuractiviteitencentrum de Koppel in Hardenberg. Ze geeft een paar voorbeelden: “In Hardenberg is met een aantal mensen samen een wereldmoestuin opgezet. In Heemse is een perkje omgetoverd tot bijen- en vlindertuin en in Ommen heeft de bijenvereniging een voucher ontvangen voor de aanschaf van imkerpakken voor kinderen. Om in aanmerking te komen voor een voucher moet duidelijk zijn dat het om een gezamenlijk project gaat, bijvoorbeeld van een (buurt)vereniging of een hele straat. Ook projecten buiten de kernen kunnen een aanvraag indienen. Vouchers kunnen gebruikt worden voor de aanschaf van plantmateriaal, gereedschap of educatief materiaal.”

Geïnteresseerden in het project de Groene Loper Vechtdal kunnen voor informatie terecht op 23 augustus in het Museum in Gramsbergen en op 24 augustus in het Streekmuseum in Ommen tussen 19.30 en 20.30 uur of via miriam.gerrits@dekoppel.com, tel. 0523-273388.Informatie is te vinden op staging2.groeneloperoverijssel.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.