informatiemarkt stoppelhaene in centrum raalte

Tijdens de informatiemarkt op De Plas krijgt Raalte een voorschot op Stöppelhaene. Tussen 10.00 en 15.00 uur zijn er allerlei activiteiten.

Bij de informatiekraam kunnen bezoekers vragen stellen over de optocht, zoals het plakken van zaden en het versieren van een wagentje of fiets. Ook zijn er voorbeelden te zien. Er zijn starterpakketten te koop waarmee plakkers thuis mee aan het werk kunnen. Zo’n pakket kost 2 euro en bestaat uit een plankje met haan, 5 soorten zaad, een bakje lijm en een kwastje. Tevens zijn er voor een vriendelijk prijsje boerenkielen, petjes en zakdoeken voor volwassenen en kinderen te verkrijgen.

Kinderen die willen meedoen aan het oogstcorso met de kinderoptocht op donderdag 25 augustus kunnen zich deze zaterdag al bij de informatiekraam aanmelden. Ze krijgen dan een bakje lijm en een garvebon gratis. Ook kunnen de kinderen die graag knutselen er met zaden een haantje versieren en is er een hoekje waar ze lekker kunnen knuffelen met een konijn of een geitje.

Ook is de Stöppelhaene promobus aanwezig. De speciale Stöppelhaene-bus staat vol met de Sallandse beleving. Hier kun je nog meer haantjes kleuren en versieren aan de picknicktafel, op de foto met onze mascotte Harrie de Haan en meedoen aan de maïs-prijsvraag!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.