imkers aan het werk op de sprengenberg

Imkers aan het woord
Koningin, werksters, bijenhotel, wilde bijen en bijen die graven; de bijenwereld is een fascinerende wereld. De imkers in de bijenstal hebben een ware passie voor hun werk en vertellen er graag over. Dit is dè gelegenheid om een ‘kijkje in de keuken’ te nemen.

Honing te koop
Hoe krijg je honing uit de raat en in de pot? Wat is ontzegelen? Tijdens de demonstratie slingeren de imkers de honing uit de raat en geven ze antwoord op alle vragen. In de infoschuur De Pas is ook honing te koop.

Bijen zijn broodnodig
Bijenvolken hebben het moeilijk: door bestrijdingsmiddelen, ziektes en minder voedselplanten is er veel sterfte. Maar bijen zijn broodnodig. Een groot deel van ons voedsel en kleding is afhankelijk van bestuiving door bijen. Geen fruit, geen katoen voor kleding zonder bestuiving.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.