gratis tekst en uitleg bij de optocht stuntband laat voorprogramma in het honderd lopen burgemeester dominee en pastoor aan het dorsen

Als je de optocht goed wil zien, als je er tekst en uitleg bij wil én als je ook nog eens de geschiedenis van Stöppelhaene verteld wil krijgen, dan moet je tijdens het Sallands Oogstcorso op de Domineeskamp zijn. Dat kan gratis en voor niets.

Al om 14.00 uur begint het voorprogramma op de Domineeskamp. Sprekkers Harrie Kiekebosch en Frank Swartjes praten daar de boel in onvervalst Sallands dialect aan elkaar, ze laten dominee, pastoor en burgemeester dorsen en zorgen voor een ceremoniële overhandiging van de oogstgave.

Daarna praten ze de optocht aan elkaar waarbij je veel meer informatie ontvangt dan via de strooifolders te lezen is. De sprekkers hebben namelijk alle wagenbouwers al uitgebreid gesproken.

In het voorprogramma is er ieder jaar ook een gastoptreden. Dit jaar is dat de stuntband van Chuck Borden. Ze willen er bij het Stuntcamp nog niet alles over zeggen, maar als we er even op doorvragen, blijkt tussen de regels door dat Borden een band samenstelt met een kort lontje.

Borden heeft al oproepen gedaan voor oude instrumenten die je niet terug krijgt. Dat doet ons fantaseren over een prachtige filmscène waarin een orkest optreedt, maar waar dan ineens Bud Spencer en Terence Hill langskomen. En ja, dan heb je wel prachtige actie waar inderdaad ook muziek in zit. We vermoeden dat de Stuntband dan toch snel verandert in een stuntcamp!

Dat spektakel kun je gratis en voor niks aanschouwen als opwarmertje voor de optocht.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.