gerlant afwassen

Terwijl ik buiten sta te wachten tot ik aan de beurt ben valt er een klein meisje. Ik schat ongeveer twee jaar. Het kan ook ouder of jonger zijn, dat schatten ben ik nooit goed in geweest. In iedergeval geen kind wat spreekt in mooie volzinnen.

Het meisje valt, dus en ik help haar overeind en begin met haar te praten, troost haar, droog haar traantjes af. Wat is er toch gebeurd, ben je gevallen? Jah. Heb je je zeer gedaan? Neh. Waar is papa of mama dan? Daah. En ze wijst met haar handje richting een veld waar een jonge man en vrouw liggend onder een parasol, op een stretcher aardig naar ons zwaaien.

We praten nog even door en hebben samen een heel gesprek over koetjes en kalfjes. Vraag ik haar. Ik ruik wat, heb je bah gedaan? Jah. Dan moet je maar gauw naar mama gaan, stel ik haar voor. Neh. Wil je dan zo blijven lopen, dat kan toch niet? Neh. Ik probeer haar te overtuigen, maar dan komt er een zestiger naar buiten. En begint in onvervalst Duits tegen het meisje te praten.

Ach ben jij achter oma aan gegaan? Mijn nieuwe vriendinnetje zegt alleen maar; bah taan! Terwijl ik me verbaas over mijn goede gesprek met wat nu blijkt Duitse vriendinnetje, en het schijnbaar gemak waarmee ik met haar heb gecommuniceerd in wat ik dacht het Nederlandsn moppert oma door. Kom maar hier dan zal ik je verschonen, want je ouders die denken maar dat ik geen vakantie heb.

Toen viel bij mij het kwartje. Papa en mama hadden vakantie en opa en oma waren er voor het werk. Dat is ook een manier van op vakantie gaan. Die hebben vast vroeger het verkeerde voorbeeld gehad.

Ik heb met plezier afgewassen. En het corvee rooster van thuis op vakantie ook ingevoerd. Eerlijk samen de lusten en de lasten dragen. Dan kunnen m’n kinderen later niet zeggen dat zij vakantie hebben op vakantie want ik heb hun luiers vroeger al verschoond.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.