gemeente raalte tevreden over inzameling pmd afval kwaliteit moet nog beter

In 2015 hebben Raalter inwoners 32 kg pmd per inwoner gescheiden ingezameld. Dit is een stijging van 10 kg ten opzichte van 2014. Deze stijging is ook te verklaren doordat in 2015 de inzameling van drankenkartons en blik is gestart.

Veel ruimte voor verbetering
Ondanks de positieve cijfers, moet de inzameling van pmd nog beter volgens de gemeente Raalte. “Op dit moment treffen we nog veel gebruiksvoorwerpen in het pmd. Dit gaat ten koste van de recycling, want pmd dat is vermengd met gebruiksvoorwerpen wordt afgekeurd door de verwerker.”

Voorbeelden van gebruiksvoorwerpen die veel bij het pmd worden gevonden, maar hier niet thuis horen zijn: tuinslangen, speelgoed en (dek)zeilen. Hoe zuiverder het pmd wordt aangeboden, hoe beter het gesorteerd wordt en hoe makkelijker het materiaal kan worden gerecycled. Afgekeurd pmd wordt niet gerecycled, maar als restafval verbrand. Dit betekent dat veel waardevolle grondstoffen verloren gaan.

Controle
De komende periode gaat Rova tijdens de inzameling van pmd-afval controleren op de inhoud. Als er afval inzit dat er niet in thuishoort, wordt de bak niet geleegd of de plastic zak niet meegenomen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.