Home / archiefcentraal / frequentere aanpak berenklauw in buitengebied raalte komt eraan

frequentere aanpak berenklauw in buitengebied raalte komt eraan

Eerder deze week liet een bewoonster aan de Portlanderdijk bij Nieuw Heeten weten veel overlast te hebben van berenklauw. Ook gaf ze aan dat bij het melden in het meldsysteem van de gemeente in beeld kwam dat de servicenorm 180 dagen zou zijn, uiteraard zou het dan geen zin meer hebben. Klik hier om het artikel van eerder deze week te lezen. 

Gemeente ziet berenklauw-probleem
De gemeente Raalte is naar eigen zeggen goed op de hoogte van het berenklauw-probleem. “We zijn nu bezig aan de Speelmansweg en aan de Portlanderdijk (bij Schoonheeten en Nieuw Heeten) om de berenklauw te klepelen, zowel de berm als de sloot. Klepelen is een vorm van maaien waarbij het maaisel heel fijn wordt gemaakt: gehakseld.”

De bermen in het buitengebied worden jaarlijks twee keer geklepeld. In het voorjaar wordt geklepeld over een breedte van 1 meter, in het najaar over een breedte van 3 meter. Daarmee wordt in de week na de Stöppelhaene begonnen.

Servicenorm van 180 dagen
De servicenorm van 180 dagen betekent volgens de gemeente zeker niet dat er ook zo lang wordt gewacht met stappen ondernemen. “De opzichters van Beheer en Onderhoud bekijken per geval wat de urgentie is. Het kan zijn dat er meteen gehandeld wordt (zoals in dit geval), maar het kan ook gebeuren dat het afhandelen van een melding wat langer kan wachten.”

Lees ook

Lezing over acupunctuur in Dorpshuus

HEINO – Herman Tichelaar verzorgt op woensdag 27 oktober een lezing over acupunctuur in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.