fantastisch feestweekend in wesepe met joke brouwer als wesepenaar van het jaar

Het kinderprogramma op de vrijdagochtend was dit keer anders qua opzet dan de afgelopen jaren. Geen clown of goochelaar, maar verschillende spelletjes en springkussens waar de kinderen helemaal in konden losgaan. Met al die vrolijke kinderen zat de stemming er gelijk goed in. Deze sfeer wist het 50-koppige shantykoor ‘de Stuwzangers’ uit Vilsteren goed vast te houden tijdens het openingsprogramma. Inhaken en meezingen maar!

Schutterskoning 2016: Geke Broekhuizen
De buitentemperatuur was heerlijk vrijdagavond, dus de deelnemers en toeschouwers konden vanaf het terras genieten van het vogelschieten. Al na een uurtje leek de vogel te bezwijken, maar toch liet het winnende schot nog een poos op zich wachten. Het schot van Geke Broekhuizen liet de vogel niet gelijk vallen, maar nog voor de volgende deelnemer aan de beurt was, viel de vogel toch in stukken naar beneden. Dit werd groots gevierd in lederhosen die door de meeste bezoekers werden gedragen.

Ook de tweede kermisdag begon met een activiteit voor de kinderen. De brandweer verzorgt al jaren de spelletjes voor de oudste kinderen. Ook nu hadden ze weer ontzettend leuke spellen bedacht en genoten de kinderen met volle teugen. In samenwerking met Survivalgroep Wesepe was een parcours uitgezet. Dit viel erg goed in de smaak.

Vol gas
’s Middags ging het er flink van op de crossbaan. De ‘Gas d’r bie’ cross is niet nieuw meer, maar wordt wel elk jaar spectaculairder. Van de caravans, die vrijdags door de kinderen waren beschilderd, bleef niets over. De deelnemers hadden maar één ding voor ogen: ‘Gas d’r bie!’ Het gasgeven ging daarna verder in de tent. Met de enthousiaste band Alive op de platte wagen was het beregezellig in het crosscafé.

Veel brommers
De oecumenische dienst werd zondagochtend goed bezocht, waarna men kon aanschuiven voor het frühshoppen. Iets verderop bij het Wapen van Wesepe vertrokken maar liefst 115 brommers in de toertocht. De stoelendans was een aantal jaar uit het programma, maar blijft toch leuk. Mooi om te zien dat iedereen bloedfanatiek wordt van zo’n spelletje. Arnold Nijland kwam als winnaar uit de bus.

Wesepenaar van het Jaar
Aan het eind van de middag werd de nieuwe Wesepenaar van het Jaar bekend gemaakt. Joke Brouwer kreeg deze eretitel toebedeeld. Op basis van voordrachten uit het dorp werd zij gekozen door “de raad van wijzen”. Bescheiden als ze is, kwam deze benoeming als een grote verrassing. Joke is, volgens voorzitter Hans van Tartwijk, een stille kracht die bij veel dingen actief betrokken is. Zo is ze penningmeester van de kerk, vrijwilligster bij het Wijland-festival en actief voor de dorpskrant en jeugdsoos.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.