Home / archiefcentraal / expositie landinwaarts in holstohus

expositie landinwaarts in holstohus

Hoewel het bijna altijd om ons heen is ontsnapt het landschap vaak aan onze aandacht. Uitzondering daarop is wellicht de vakantietijd. Dat is aanleiding voor KYK om aan het begin van het seizoen een expositie rond dit thema te organiseren.

Ina Wolters schildert geen traditionele landschappen. Het landschap fungeert als vertrekpunt en inspiratiebron voor haar werk. Beeldvlak, licht en schaduw en kleurenpalet spelen daarbij een grote rol. Haar uiteindelijke werken ontstaan in het atelier op basis van de beelden, de associaties en de indrukken die het oorspronkelijke landschap nalaten. Het eindresultaat balanceert tussen figuratie en abstractie. Soms is het landschap nog heel herkenbaar, soms resteert een impressie.

Kenmerkend voor haar schilderwerk is een authentieke materiaalbehandeling. Dikke lagen olieverf en druipende dunne lijnen zijn wezenlijk voor het uiteindelijke resultaat. De werken hebben doorgaans een fors formaat. De schilderijen worden aangevuld met een serie tekeningen en werken op papier.

KYK : Holstohus Olst
27 augustus – 1 oktober
Toegang op werkdagen tijdens openstelling Holstohus
Opening zat. 27 augustus om 15 uur

Lees ook

Gratis cursus Kennismaken met Mindfulness

OLST/WIJHE – Impluz biedt vanaf maandag 31 januari de gratis cursus ‘kennismaken met Mindfulness’ aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.