enorme buikschuifschans in luttenberg groot succes

In de ochtenduren verzamelden de 55-plussers zich voor een gezellige ochtend. Na de koffie werd er jeu de boules gespeeld. En hoewel het natuurlijk ook om het winnen ging, stonden vooral de onderlinge contacten en het plezier voorop. Winnaar bij het jeu de boules werden Marie Schoot Uiterkamp (dames) en Theo Kleine Toereers (heren).

Het vogelgooien trok zoals altijd weer een groot aantal deelnemers. Elk jaar komen er weer nieuwe groepen heren en dames bij die daarna jaarlijks terugkeren om de houten vogel met een knuppel van zijn paal te gooien. Uiteindelijk wist Erik Hogeboom de vogel van zijn paal te gooien. Erik mag zich nu een jaar lang prins van het Luttenbergs Feest noemen.

De kinderen worden op het Luttenbergs Feest natuurlijk ook niet vergeten. Zoals de volwassenen op zaterdagmiddag graven in een diep gat konden de kinderen zich uitleven in een grote berg zand waarin badeentjes verstopt zaten. Eentje gevonden? Prijsje verdiend! Naast het schatgraven kon de Luttenbergse jeugd zich uitleven op een heuse stormbaan.

Buikschuiven
Het middagprogramma stond in het teken van het nieuwe onderdeel: Dondert de berg af. Een spectaculair schouwspel waarbij het publiek in grote getale aanwezig was om het extreme buikschuiven te komen bewonderen. In totaal hebben zich voor dit onderdeel 75 deelnemers opgegeven om de schans van 10 meter hoog te beklimmen. Eenmaal boven zepen de deelnemers zich in met groene zeep om vervolgens buikschuivend naar beneden te glijden en de bel te raken boven een 15 meter lange waterbak.

Na elke ronde werd de bel een stukje verder gehangen, zodat er aan het eind één winnaar overbleef: Vincent Oosterlaar. Het publiek heeft genoten van mooi duiken, prachtige landingen, maar ook de missers konden op vele oehs en aahs rekenen.

’s Avonds gooide een buitje wat roet in het eten en werd de avondshow verplaatst naar het terras. De pret was er niet minder om; vanaf een platte wagen gaf Höllenboer een geweldig optreden weg. Dit optreden stond geheel in het teken van het Luttenbergsfeest. Vele bekende nummers werden dan ook luidkeels meegezongen op het bomvolle terras.

Het feest ging vervolgens verder in de beide feesttenten waar de sfeer goed was. In de feesttent speelden She’s got balls (AC/DC coverband) en The Wetnecks. In de kroegtent draaide DJ Yannick.

Zaterdag
Vandaag staat de kalverkeuring, het schminken en knutselen voor de kleintjes, de fiepbus, het kleurfeest, pannavoetbal, het kratstapelen en gatgraven op het programma. In de avonduren is er een avondshow die verzorgd zal worden door de houthakkersroadshow. In de feesttenten treedt de formatie HIKE op.

Zie ook staging2.luttenbergsfeest.nl.

Foto’s: Miranda Veldkamp

 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.